Ξεκινησε η διαδικασια πωλησης της ατε ασφαλιστικης

12:08 18/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής καθώς άνοιξε επισήμως και το Data Room κάτω από την επίβλεψη της συμβούλου UBS, η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία. Ο έλεγχος των στοιχείων της εταιρείας θα...
διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου και μετά θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο προκειμένου να κατατεθούν οι προσφορές
από τους ενδιαφερόμενους. Για τη διαδικασία έχει ανάψει «πράσινο φως» το ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς από την αρχή του χρόνου και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατώτερο τίμημα (τιμή εκκίνησης) που θα δεχθεί ο όμιλος Πειραιώς είναι 70 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα θα αξιολογηθούν και άλλα στοιχεία της εταιρείας (goodwill, ενεργητικό, απόδοση ιδίων κεφαλαίων, ταμειακές ροές, εισπραξιμότητα συμβολαίων, δίκτυο πωλήσεων και τραπεζο-ασφαλίσεις) προκειμένου να καθοριστεί το υψηλότερο δυνατό τίμημα. Να σημειωθεί ότι προ PSI και ανακεφαλαιοποίησης η εταιρεία κοστολογείτο περίπου στα 150 εκατ. ευρώ. Μετά το PSI και την απομείωση των ελληνικών ομολόγων ακολούθησε η ανακεφαλαιοποίηση με την οποία τοποθετήθηκαν περίπου 136 εκατ. ευρώ και βέβαια θα πρέπει η αξία πώλησης να καλύπτει και αυτά τα κεφάλαια.
Ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν ελέγξει τα στοιχεία της ΑΤΕ Ασφαλιστικής είναι δύο ξένες πολυεθνικές που ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν την εταιρεία αλλά διαπραγματεύονται τιμές κοντά στην τιμή εκκίνησης. Στο εννεάμηνο του 2013 η «ΑΤΕ Ασφαλιστική» εμφάνισε κέρδη προ φόρων ύψους 34,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα μετά φόρων αποτελέσματα ανήλθαν στο ύψος των 27,8 εκατ. ευρώ. Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρείας για το εννεάμηνο του 2013 ανήλθε στο ύψος των 110 εκατ. ευρώ, έναντι 112,2 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μειωμένη οριακά κατά 2,1%.
Keywords
Τυχαία Θέματα