Ξεκινα σημερα ο νεος κυκλος διαπραγματευσεων της πορτογαλιας με την τροικα...

22:09 16/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Ξεκινά σήμερα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων της πορτογαλικής κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές της, με στόχο τη «χαλάρωση» των στόχων δημοσιονομικής... προσαρμογής. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times, η επιτυχής κατάληξη των συνομιλιών φαίνεται να είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να ανακτήσει η Πορτογαλία την εμπιστοσύνη διεθνών επενδυτών της.
Ωστόσο, αρνητικές είναι οι ενδείξεις από τις Βρυξέλλες,
καθώς σε πρόσφατες δηλώσεις τους, αξιωματούχοι της Ε.Ε. απέρριψαν την πρόταση της Λισαβόνας που διατείνεται ότι μία τρίτη χαλάρωση των στόχων θα διευκολύνει την έξοδό της από το μνημόνιό της στα μέσα του επόμενου έτους.
«Δεν νομίζω ότι είναι καλό σήμα να διατηρούμε ανοικτή τη συζήτηση (για τους στόχους αναφορικά με το έλλειμμα)», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι η Λισαβόνα πρέπει να εμμείνει σε ότι έχει ήδη συμφωνηθεί.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε ότι η πρόσφατη πολιτική κρίση καθιστά σημαντικό να μη ζητήσει η κυβέρνηση τη χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Οι συζητήσεις με την τρόικα των δανειστών θα γίνουν εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Πορτογαλία θα χρειαστεί πρόσθετη διεθνή βοήθεια μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, πριν μπορέσει να επανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα