Βροχες στα βορεια - συννεφια στα νοτια

08:55 29/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Καταιγίδες, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση προβλέπονται σήμερα στα κεντρικά και βόρεια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις που...
βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου. Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για την Θεσσαλονίκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 24 βαθμούς κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση Στην Μακεδονία και την Θράκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπες έντονες, ενώ βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, την Δυτ. Στερεά και Δυτ. Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλία, Ανατ. Στερεά, Εύβοια και Ανατ. Πελοπόννησο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που στα βορειότερα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις θα έχουν ένταση 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Τέλος στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσης 3 με 5 και στα νότια τοπικά θα φτάνουν τα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 - 25 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο Τρίτη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως στα ονειρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα