“βράζει” στα κρούσματα με κορονοϊό η αττική

Ζορίζουν τα πράγματα με τον κορονοϊό στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας. Όπως ανακοίνωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό, 290 κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική. Επίσης:

197 στη Θεσσαλονίκη35 στις Σέρρες25 στη Λάρισα

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στα στοιχεία της ημερήσιας επιδημιολογικής έκθεσης και τόνισε πως το δεύτερο κύμα «φουντώνει» με 500.000 κρούσματα ανά ημέρα παγκοσμίως. Ο ίδιος σημείωσε ότι η επιδημία στην Ελλάδα επεκτάθηκε από

την προηγούμενη εβδομάδα με καθαρά γεωγραφικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά.

Τα κρούσματα στην Αττική την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 40%, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη. Οι νέοι από 19-40 μολύνονται πιο εύκολα σε αυτή τη φάση της επιδημίας και «πρέπει να προσέχει αυτή η ηλικιακή ομάδα, να μην θεωρεί πως είναι άτρωτη».

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα

Σήμερα, 23/10/2020, δηλώθηκαν 841 επιπλέον κρούσματα. Από τα 798 εγχώρια κρούσματα, τα 76 συνδέονται με γνωστές συρροές. Αναλυτικότερα:

– 43 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 290 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 38 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 197 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 19 συνδέονται με γνωστές συρροές

2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας3 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας12 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας6 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας7 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές5 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων8 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας16 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς5 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς20 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης,εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας25 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου3 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας9 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας8 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας5 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου6 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης4 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου10 κρούσματα στην  Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου35 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής8 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

The post “Βράζει” στα κρούσματα με κορονοϊό η Αττική appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα