Βουτσης : ετοιμαζομαστε εδω και καιρο για το ''μεγαλο οχι'' αν και ηπλειοψηφια του λαου δεν το θελει...

17:00 18/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Εδώ και καιρό ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για το μεγάλο «όχι» αποκάλυψε...
το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

«Δεν είναι η επιλογή μας αλλά αν χρειαστεί για ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο διάστημα για να πετύχουμε στο βάθος του ορίζοντα και πέραν της 30ης Ιουνίου θα το κάνουμε» συμπλήρωσε.

«Δεν πρόκειται στο όνομα μιας ημερομηνίας να υποχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα φέρει τη χώρα σε 3 ή 6 μήνες να μας φέρει στα ίδια ή χειρότερα» απάντησε ο κ. Βούτσης σε ερώτηση για το αν υπάρχει πίεση
όσον αφορά το τέλος Ιουνίου.

Παρόλα αυτά παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή το μεγάλο μέρος του λαού που είναι πλειοψηφικό δεν δέχεται την εκδοχή του μεγάλου «όχι».

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha989 «το "μεγάλο όχι" δεν σημαίνει βέβαια έξοδος από το ευρώ. Όχι μόνο δεν εργαζόμαστε αλλά και δεν εξετάζουμε την πιθανότητα του Grexit και κανείς ούτε πολιτικά ούτε κοινωνικοοικονομικά δεν μπορεί νας μας υποχρεώσει».

Όσον αφορά στο eurogroup εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν θετικές ή αρνητικές εξελίξεις χαρακτηρίζοντας «πιθανό αλλά και δύσκολο να βρεθεί η μέση οδός με τους δανειστές» ενώ επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς σαφέστατη πρόνοια για αναδιάρθρωση χρέους και χορήγησης επενδυτικού πακέτου.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι αναπόφευκτες οι συνέπειες από τη μη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «δεν υπάρχει τίποτα αναπόφευκτο. Αναπόφευκτα πράγματα όσο έχουμε θέληση να βρεθεί ορθολογικά σωστή λύση δεν υπάρχουν»

Υποστηρίξε, τέλος, ότι ναι μεν είναι «επτακάθαρη η εντολή να μην υποκύψουμε σε έναν μνημόνιο» αλλά «δεν είναι στο πρόγραμμα μας και τη στόχευσή μας η δραχμή».
Keywords
Τυχαία Θέματα