Βουτια 35% για τον τζιρο της θεσσαλονικη

08:17 4/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Απογοητευμένοι από την αγοραστική κίνηση κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων δήλωσαν οι εννιά στους δέκα καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης, που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της τακτικής έρευνας του Εμπορικού Συλλόγου. Οι...
επιχειρηματίες του δείγματος, που διατηρούν καταστήματα εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος (εκτός των μεγάλων εμπορικών κέντρων), δήλωσαν πως είχαν πτώση του τζίρου μεσοσταθμικά κατά 35% σε σχέση με το
αντίστοιχο περσινό διάστημα. Το 7% των ερωτηθέντων είπε πως είδε τον τζίρο του να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, ενώ το 1% δήλωσε πως αύξησε τις πωλήσεις του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, τα ποσοστά αυτά προκαλούν έντονη απογοήτευση, άγχος και ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον των εμπορικών επιχειρήσεων, λόγω της συνεχιζόμενης καθίζησης της κατανάλωσης.
Εντονότερη είναι η απογοήτευση στους πλέον εμπορικούς δρόμους της πόλης (Τσιμισκή, Αγ.Σοφίας, Μητροπόλεως, Π.Κορομηλά), όπου σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το ποσοστό των απογοητευμένων καταστηματαρχών φτάνει στο 94%, έναντι 90% στις περιοχές Ερμού, Β.Ηρακλείου, Δ.Γούναρη και 88% σε Εγνατία, Ι.Δραγούμη και Βενιζέλου. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις αγορές της ανατολικής και της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Τα εμπορικά καταστήματα προσβλέπουν πλέον σε μια πιθανή άνοδο της κίνησης κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ο οποίος θεωρείται από τον Εμπορικό Σύλλογο ως ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας για την αγορά, καθοριστικός για τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας αρκετών επιχειρήσεων. Ως παρήγορο στοιχείο για τα καταστήματα της πόλης, παρουσιάζεται η αγοραστική κίνηση από τους τουρίστες, αφού το 72% των ερωτηθέντων του κέντρου δήλωσαν πως η τουριστική κατανάλωση συνέβαλε στον τζίρο τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα