Βουλευτης συριζα προς υπουργους: δεν ειμαστε ικανοποιημενοι απο την νησιωτικοτητα του προϋπολογισμου...

16:02 4/12/2015 - Πηγή: Fimotro
Νέες βολές για την κυβερνητική πολιτική εκτόξευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός προκαλώντας...
έντονο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 είπε ότι «δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την νησιωτικότητα του προϋπολογισμού» υποστηρίζοντας ότι έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που όμως δεν έχουν γίνει αποδεκτές. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες κατά την συζήτηση του
πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που «άνοιξαν» τον δρόμο για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ο ίδιος βουλευτής απευθυνόμενος στους υπουργούς είχε πει:

«Πού πάμε; Ο κόσμος βοά! Την ελπίδα την κρατάμε; Σε τι ελπίζουμε ότι θα ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση; Σε μια αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη;» και συνέχισε: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα εφαρμόσει όλα αυτά. Θα μπορούμε να ανατρέψουμε όσα ψηφίζουμε; Πιστεύουμε ότι ψηφίζοντας αυτά τα πράγματα θα φτάσουμε σε ένα ξέφωτο για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας; Δείτε την αγωνία του κόσμου... Πώς αντιστεκόμαστε στους δυνάστες; Εκφράζω την αγωνία του λαού».

Αυτή την φορά κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού επανήλθε λέγοντας «Είμαστε ικανοποιημένοι με τη νησιωτικότητα του προϋπολογισμού; Όχι δεν είμαστε!» ενώ υποστήριξε πως έχει κάνει προτάσεις για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των νησιών με κάτω από 300 κατοίκους, επανένταξη στην ρύθμιση των 100 δόσεων για επιχειρηματίες και πολίτες νησιών που έχουν πληγεί από το προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα κ.α.

«Σε μας απευθύνομαι, από την αντιπολίτευση δεν περιμένουμε τίποτα, σε μας απευθύνομαι, να καταλάβουμε τη νησιωτικότητα» συνέχισε ο κ. Καματερός: «Δεν είναι δυνατόν, να μην έχει παιδίατρο το νοσοκομείο στην Κω, να υπάρχει ένας υπάλληλος στο πολεοδομικό Καλύμνου… Δεν είναι το ίδιο να λες τόσοι καθηγητές ανά τόσους μαθητές στα νησιά… Σταματούν το σχολείο γιατί δεν μπορούν να πάνε γυμνάσιο».
Keywords
Τυχαία Θέματα