Βίντεο με τους πυροβολισμούς στην καλιφόρνια

11:05 29/7/2019 - Πηγή: Fimotro

Σοκάρει η τραγωδία που σημειώθηκε σε φεστιβάλ τροφίμων και ποτών στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας, όπου ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας άλλα 15. Σύμφωνα με την αστυνομία, νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε και συνεργό.

«Είναι απίστευτα θλιβερό και αποκαρδιωτικό μια εκδήλωση που κάνει τόσο μεγάλο καλό στην κοινότητα να αμαυρώνεται από μια τραγωδία όπως αυτή», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, ο Σκοτ Σμίδι, διευκρινίζοντας πως τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Κατά τον επικεφαλής της αστυνομίας

ο δράστης, που έκοψε έναν φράχτη για να εισβάλει στο πάρκο όπου γινόταν η ετήσια εκδήλωση, ενδέχεται να είχε έναν συνεργό.

«Ενα δεύτερο πρόσωπο ενεπλάκη με κάποιο τρόπο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς με ποιόν», είπε ο Σμίθι, σημειώνοντας ότι η αστυνομία το αναζητεί.

«Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν κι άλλοι [ένοπλοι], είμαστε λοιπόν αναγκασμένοι να μεταχειριστούμε την κατάσταση ως εάν να συνεχίζει να εκτυλίσσεται», είπε νωρίτερα στους New York Times το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Γκίλροϊ, ο Ντιόν Μπράκο.

Βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών

Εν τω μεταξύ, δεκάδες είναι τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media από την ώρα της επίθεσης, καθώς και με τον πανικό που ακολούθησε.

Σε ένα από αυτά ακούγεται καθαρά η στιγμή των πυροβολισμών, και στη συνέχεια οι φωνές του κόσμου.

Σε άλλα βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ανθρώπους που βρίσκονται στην εκδήλωση να σκορπίζουν καθώς ακούγονται εκπυρσοκροτήσεις στο υπόβαθρο. «Μα τι γίνεται;» διερωτάται μια γυναίκα σε ένα από τα βίντεο. «Ποιος αρχίζει να πυροβολεί σε ένα φεστιβάλ για το σκόρδο;» απορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα