ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ"


Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, αλλά αντίθετα θα υπάρξουν μέτρα που θα βελτιώνουν αισθητά το σημερινό επίπεδο της περιουσίας τους έδωσε... εκ νέου από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Αποσαφήνισε επίσης ότι «είναι άλλο οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών
και άλλο οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι».

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι «οποιαδήποτε λύση για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, θα συνοδεύεται από μέτρα που όχι απλώς διατηρούν, αλλά βελτιώνουν αισθητά το σημερινό επίπεδο της περιουσίας των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων. Για τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής και ασφαλιστικής πολιτικής. Άρα, με τον τρόπο αυτόν δίνεται πλήρης απάντηση στη γνήσια ανησυχία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων».
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από «όλους όσοι επιχειρούν να κρύψουν πίσω από την δήθεν ανησυχία τους για τα ασφαλιστικά ταμεία, την ανησυχία τους για τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθούν οι μετοχικές σχέσεις στις τράπεζες, μετά την επανακεφαλαιοποίηση, να μην συνεχίζουν να καλλιεργούν αυτό το επιχείρημα, διότι δεν τους οδηγεί πουθενά».
Keywords
Τυχαία Θέματα