Βενιζελος κατα συριζα και εσωκομματικων αντιπαλων μεσα στο πασοκ

Σε όλα τα θέματα εσωτερικής πολιτικής αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κινήματος, δίνοντας...
απαντήσεις σε ζητήματα που έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των οποίων και ορισμένα εσωκομματικά, που τέθηκαν είτε με επιστολές μελών του οργάνου, είτε μέσω δημοσίων δηλώσεων και συμπεριφορών.
«Ποτέ μα ποτέ από τότε που ανέλαβα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
δεν μπορέσαμε με ενιαία εικόνα και στάση να εφαρμόσουμε ούτε μία βασική πολιτική μας απόφαση που την είχαμε πάρει συλλογικά από το συνέδριο», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η εικόνα του ΠΑΣΟΚ που αγωνιά, αγωνίζεται και πετυχαίνει, θρυμματίζεται επικοινωνιακά.
Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε των προσπαθειών του κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και του ρόλου του στην κυβέρνηση, τονίζοντας: «Εμείς τα έχουμε κάνει όλα. Το πρωτογενές πλεόνασμα, τους πλειστηριασμούς, τα μέτρα για την ανεργία...και τα χαρίζουμε με ευκολία».
Είπε ακόμη ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της σταθερότητας, «δεν το δείχνουμε, δείχνουμε εικόνα αβεβαιότητας, διαφοροποίησης χωρίς λόγο».
Πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ο διαμορφωτής της μόνης εφικτής και ασφαλούς στρατηγικής εξόδου από την κρίση» και «χαρίζουμε τα μεγάλα επιτεύγματα στη ΝΔ ή δείχνουμε να μην πιστεύουμε ότι η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση».
Σχολιάζοντας την «θεωρία της χαμένης πολιτικής αυτοτέλειας του ΠΑΣΟΚ», διερωτήθηκε: «Πότε έχασε το ΠΑΣΟΚ την πολιτική του αυτοτέλεια; Πολιτική αυτοτέλεια σημαίνει αυτοδυναμία;». Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι χωρίς συνεργασίες ο τόπος δεν μπορεί να πορευτεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα