Βελτιωμενη προσφορα ζητησε το ταιπεδ για τα κρατικα λαχεια

Ρεπορτάζ : Μ. Πρωτονοταρίου
(από την Ημερησία)
Την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει νέα βελτιωμένη προσφορά η κοινοπραξία των OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l., Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.a.r.l. για την...
απόκτηση
αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για 12 έτη.
Χθες η κοινοπραξία υπέβαλε την πρώτη δεσμευτική οικονομική προσφορά της ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ που όμως «γύρισε πίσω», προκειμένου να καταθέσει η κοινοπραξία νέα βελτιωμένη προσφορά.Ειδικότερα, η διαδικασία best final offer προβλέπεται από τον διαγωνισμό και ενεργοποιείται αν το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου κρίνει ότι το προσφερόμενο τίμημα δεν είναι ικανοποιητικό. Στην κρίση αυτή καταλήγει, αφού συμβουλευτεί το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων και την αποτίμηση που έχει ήδη γίνει για τα Λαχεία.Υπενθυμίζεται ότι το αποκλειστικό δικαίωμα που θα αποκτήσει η κοινοπραξία αν ολοκληρωθεί με επιτυχία ο διαγωνισμός θα αφορά όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά λαχεία, τα οποία διεξάγονται με κλήρωση ή χωρίς (στιγμιαία, δηλαδή το γνωστό Ξυστό), εκτός διαδικτύου, με τη χρήση λαχνών. Αυτά αφορούν σήμερα το Εθνικό, Λαϊκό, Ευρωπαϊκό, το Ξυστό, το Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο και το Ειδικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης ή αλλιώς Πρωτοχρονιάτικο.Διαγωνισμός ΟΠΑΠ Ταυτόχρονα την Τετάρτη αναμένεται να περάσει στην επόμενη φάση και ο διαγωνισμός για την πώληση του ΟΠΑΠ, καθώς αναμένεται να εγκριθούν τα κείμενα για την Β' φάση του διαγωνισμού που θα οδηγήσει στην υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών. Η Επιστολή, αφού εγκριθεί από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, θα αποσταλεί στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, θα περιγράφει τη διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί και το χρονοδιάγραμμα της κάθε φάσης. Θα ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, και για τον χρόνο της εξέτασης των οικονομικών δεδομένων, δηλαδή για το πότε ο κάθε ενδιαφερόμενος θα περάσει από το Data room. Υπενθυμίζεται ότι οι επτά ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού είναι:BC Partners.Emma Delta Ltd, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που το διαχειρίζεται η εταιρεία.Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc.(66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%).Κοινοπραξία των εταιρειών Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd (41%).και Helvason Ltd (4%).Κοινοπραξία των εταιρειών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) καιIntralot Investments Ltd (66%).Primrose Treasure Limited, θυγατρική της εταιρείας Fosun international.Third Point LLC.TPG Capital.
Keywords
Τυχαία Θέματα