Βαρβιτσιωτης : η ασαφεια της κυβερνησης παγωνει τις επενδυσεις (βιντεο)

13:57 3/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συμμετείχε σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Μ. Βαρβιτσιώτης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι...
“μπήκαμε στο Μνημόνιο με 36 δις έλλειμμα, η κυβέρνηση Σαμαρά ανέλαβε
με περίπου 15 δις έλλειμμα και η κυβέρνηση Τσίπρα ανέλαβε με 3,5 δις πλεόνασμα. Είναι πολύ διαφορετικές οι καταστάσεις που καλείται να διαχειρισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και θα κριθεί, διότι ανέβασε πάρα πολύ ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών, από το πως θα αντιμετωπίσει το βασικό οικονομικό πρόβλημα της χώρας, που είναι η χρηματοδότηση της και δεύτερον το πως θα αντιμετωπίσει την αναπτυξιακή της καχεξία”.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι “μέχρι τώρα αυτό που έχουμε δει και το έχω διαπιστώσει σε συζητήσεις με ξένους επενδυτές φέρνοντας και τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, αυτή της COSCO, για την οποία καταγγέλθηκα πολλαπλώς, αλλά προχθές είδα τον κ. Τσίπρα να πηγαίνει στην υποδοχή του πολεμικού πλοίου της Κίνας, είναι ότι έχουν παγώσει όλα. Γιατί δεν υπάρχει επενδυτής που σήμερα με την ασάφεια της κυβέρνησης, "δημιουργική" την λένε κάποιοι, θα βάλει έστω και 1 ευρώ στη χώρα. Διότι σε ένα ασαφές πλαίσιο κανένας δεν εμπιστεύεται τα χρήματα του και αν νομίζουν ότι θα φτιάξουν οικονομία χωρίς να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις, χωρίς να δημιουργήσουμε ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον και χωρίς να προσχωρήσουμε σε μία άρση των γραφειοκρατικών στρεβλώσεων, κινούνται σε λάθος κατεύθυνση”.
Επιπλέον ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την επένδυση της COSCO, “για παράδειγμα η επένδυση της COSCO στον Πειραιά, η οποία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, πολεμήθηκε. Μας είπαν ότι μετατρέπουμε τον Πειραιά σε China Town και οφείλουμε να καταλάβουμε ότι δεν έρχονται επενδύσεις με ένα κλικ”.
Καταλήγοντας ο κ. Βαρβιτσιώτης άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση ότι άλλα πράττει μετεκλογικά σε σχέση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, υπογραμμίζοντας το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, “που πριν τις εκλογές έλεγε ότι θα το καταργήσει αλλά “εχθές το ΤΑΙΠΕΔ πήρε εντολή να τελειώσει με το λιμάνι του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό μέχρι τις 31 Μαΐου”.
Keywords
Τυχαία Θέματα