Βαρουφακης ; δεν θα χρεοκοπησει η χωρα

08:35 3/3/2015 - Πηγή: Fimotro
"ΟΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ"
Καμία περίπτωση χρεωκοπίας ή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη δεν υπάρχει διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Μιλώντας...
στον Eniko και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, λίγες ώρες μετά το κυβερνητικό συμβούλιο για την Οικονομία, αλλά και τις προειδοποιήσεις του Βερολίνου ότι η Ελλάδα θα αφεθεί να χρεωκοπήσει αν βρει τρόπο να φανεί συνεπής στην πληρωμή των υποχρεώσεών της, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών καθησύχασε τις αγορές.
«Είμαστε σίγουροι ότι οι
αποπληρωμές στο ΔΝΤ θα γίνουν στο ακέραιο και θα εξασφαλιστεί η ρευστότητα για να φτάσουμε στο τετράμηνο. Ο Μάρτιος είναι λυμένο θέμα. Είμαστε στην διαδικασία εξασφάλισης πόρων για όλο το τετράμηνο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο STAR. Παράλληλα επισήμανε ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στην αποπληρωμή των χρεών της προς το ΔΝΤ και ότι «είμαστε στη διαδικασία εξασφάλισης των πόρων για όλο το τετράμηνο (της παράτασης)».

Τόνισε ότι μοναδική λύση είναι η αναδιάρθρωση του χρέους εντός της ευρωζώνης και «σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι λύση η επιστροφή στη δραχμή». Μάλιστα, ερωτηθείς για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Λαπαβίτσα, είπε ότι «ο Λαπαβίτσας έχει κτίσει ολόκληρη καριέρα πάνω στην επιστροφή στη δραχμή».

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν το χειρότερο σενάριο και προσπαθούμε να το αποφύγουμε, προσθέτοντας ότι η αναδιάρθρωση εντός της Ευρωζώνης είναι η μόνη λύση.
Keywords
Τυχαία Θέματα