Βαρομετρο η δεθ θεσσαλονικης: γιατι η συγκυβερνηση πολεμαει το συριζα!

13:45 17/9/2014 - Πηγή: Fimotro
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ...
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
H Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ήταν ανέκαθεν μια «χρόνια πάθηση» των πολιτικών αρχηγών και κυβερνήσεων, που προσπαθούσαν έναν ολόκληρο χρόνο, να βρούν το φάρμακο...
που θα έδιναν στον Ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους τους, για να συνεχίσουν να έχουν τη στήριξή τους.

Αυτό λοιπόν με έκανε, τώρα που τελείωσε η έκθεση και κάθισε ο κουρνιαχτός, να
δω από κάποια απόσταση όλα όσα ακούστηκαν, από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, για εξαγγελίες προγράμματα και αλληλοκατηγορίες για παροχές και φούμαρα, μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ η καλύτερα Σαμαρά-Τσίπρα και να τα σχολιάσω.

Έκανα μια αναδρομή, διαβάζοντας ομιλίες από την μεταπολίτευση στη ΔΕΘ μέχρι σήμερα, και βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Παροχές υποσχέσεις, αλήθειες και ψέματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομιλίες και επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών από το 1999 με την οικονομική έκρηξη στο χρηματιστήριο και στη συνέχεια τη φούσκα!!!

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που το βήμα της ΔΕΘ ισχυροποίησε τη θέση ενός πρωθυπουργού και της κυβέρνησής ή αντίθετα του άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευσή του. Από μια άτυπη μάχη των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, παιζόταν το πολιτικό κλίμα για ολόκληρη την επόμενη χρονιά. Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων στη ΔΕΘ πόνταραν για την ανατροπή ενός δυσμενούς κλίματος, και από αυτήν πολλές φορές ξεκινούσαν τον προεκλογικό τους αγώνα. Από εκεί ακολουθούσαν και διάφορα μεγάλα γεγονότα και εξαγγελίες, με θετικά η αρνητικά αποτελέσματα. Έτσι λοιπόν η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα σε πρώτο πλάνο από αλήθειες και ψέματα! Η πυξίδα, ο μπούσουλας της χρονιάς!

Ας καταγράψουμε μερικά γεγονότα από τη συμπρωτεύουσα:

Στη ΔΕΘ του 1995 (60η), στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, ο Α. Παπανδρέου «αδειάζει» τον υπουργό Βιομηχανίας Κ. Σημίτη για τους χειρισμούς του στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Το επόμενο πρωί ο Σημίτης παραιτείται, αλλά μετά από τέσσερις μήνες διαδέχεται τον κατάκοιτο στο Ωνάσειο Παπανδρέου στην πρωθυπουργία.

Το 1999, ο Κ. Σημίτης εγκαινιάζει στην 64η ΔΕΘ το θεσμό των κοινωνικών πακέτων. Ανακοινώνει, ένα και πλέον δις ευρώ παροχών. Αποτέλεσμα: Είχε ανέβει στη Θεσσαλονίκη με το ΠΑΣΟΚ πέντε μονάδες πίσω από τη ΝΔ του Κ. Καραμανλή και γύρισε έχοντας αποκτήσει προβάδισμα. Ήταν το πρώτο βήμα για τη νέα εκλογική του νίκη, την άνοιξη του 2000.

Τέσσερα χρόνια αργότερα 5 Σεπτεμβρίου 2003 η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως πολιτική τραγωδία. Ο Κ. Σημίτης ανακοινώνει στην 68η ΔΕΘ κοινωνικό πακέτο - μαμούθ, ύψους 2,6 δισ. ευρώ, τονίζοντας: «Πετυχαίνουμε τη σύγκλιση. Το κλείσιμο της ψαλίδας, το οποίο πετύχαμε με τη δουλειά μας, με την πολιτική μας, δεν έγινε σε βάρος της οικονομίας, όπως προσπαθούν να ισχυριστούν μερικοί». Δεν έπεισε όμως. Όπως πήγε στην έκθεση, έτσι γύρισε. Ήταν το τελευταίο «χαρτί» που έπαιξε για να παραμείνει στην εξουσία. Σύσσωμη η αντιπολίτευση τον σφυροκόπησε άγρια, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλής χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα λέγοντας:

«Αφού ξέχασαν για οκτώ χρόνια τους μη προνομιούχους, τους θυμήθηκαν προεκλογικά» και συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Άλλους θυμούνταν ως τώρα. Άλλους ευνοούν με τις καθεστωτικές πρακτικές τους. Άλλους υπηρετούν πίσω από το προπέτασμα του καπνού που δημιουργούν τα επικοινωνιακά τεχνάσματά τους. Μπροστά στο τέλος του βίου της, η κυβέρνηση Σημίτη επιδεικνύει περίεργη και ύποπτη βιασύνη. Δείχνει πρεμούρα στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και στην υπογραφή συμβάσεων για προμήθειες τεράστιου ύψους. Ακολουθεί αδιαφανείς διαδικασίες. Παρακάμπτει τους νόμους. Περιφρονεί κάθε αρχή που αφορά στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος».

«'Ένα είναι περισσότερο από βέβαιο: Η άρχουσα ομάδα μόνον προεκλογικά, δημαγωγικά και υποκριτικά θυμάται τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Φορά κοινωνικό προσωπείο και μιλά για κοινωνικό πρόσωπο. Με αποφάσεις έκτακτης ψηφοθηρικής ανάγκης επιχειρεί να εκβιάσει και να εξαπατήσει. Ο κόσμος, όμως, είδε, έμαθε και ξέρει». Κατήγγειλε ακόμη την κυβέρνηση για τις προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις και την «κραυγαλέα περίπτωση υπερκοστολόγησης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η οποία θα στοιχίσει στη χώρα ένα ιλιγγιώδες ποσό». Προειδοποίησε ακόμη, ότι «εγκλήματα σε βάρος του τόπου δεν συγχωρούνται, δεν διαγράφονται και δεν παραγράφονται».

«Καθιστώ σαφές είπε: ότι η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί αμέσως μετά τις εκλογές θα επανεξετάσει όλες εκείνες τις συμβάσεις για τις οποίες υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία παραβίασης της νομιμότητας, είτε κατά την υπογραφή τους, είτε κατά την εκτέλεσή τους. Παράλληλα θα υπάρξει πλήρης έλεγχος και αυστηρός καταλογισμός ευθυνών, για τις αλόγιστες δανειακές συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Κανένας δεν μπορεί να ναρκοθετεί το μέλλον της οικονομίας μας. Κανένας δεν είναι υπεράνω των νόμων. Ξεκάθαρα πράγματα».

Στις εκλογές που ακολούθησαν ον Απρίλιο του 2004, ο Σημίτης παραδίδει την αρχηγία στον Γ. Παπανδρέου. Οι εκλογές χάνονται πανηγυρικά από το ΠΑΣΟΚ! Ο Κ. Καραμανλής κερδίζει τις εκλογές, αλλά δεν κάνει τίποτα από όσα έχει υποσχεθεί η γίνονται ελάχιστα. Οι επόμενες εκλογές γίνονται σε βαρύ κλίμα το 2007. Πυρκαγιές και άλλα γεγονότα.

Το 2008 Ξεσπάει το σκάνδαλο Βατοπεδίου, και στην 73η ΔΕΘ (2008) σηματοδοτείται η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Καραμανλή. Εν μέσω των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου αναγκάζεται να καλύψει πολιτικά το περίφημο «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» του Γ. Βουλγαράκη, αλλά και τον πανταχόθεν βαλλόμενο Θ. Ρουσσόπουλο. Γυρίζοντας στην Αθήνα, συνειδητοποιεί ότι το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησής του είναι παρελθόν και ότι η κατάρρευση έχει ξεκινήσει.

Στην επόμενη ΔΕΘ, του 2009, που είναι προεκλογική, ο Καραμανλής παραδέχεται το ολέθριο πολιτικό λάθος της προηγούμενης χρονιάς από το ίδιο βήμα. Όμως, είναι η σειρά του Γιώργου Παπανδρέου να.. «πανηγυρίζει». Σε ένα κλίμα ευφορίας ενόψει της διαγραφόμενης εκλογικής νίκης, εκστομίζει το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», που τον συνοδεύει έκτοτε σε.. κάθε του βήμα.

Στην 76η ΔΕΘ του 2011, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος αναγγέλλει την αποτυχία ουσιαστικά του μνημονιακού προγράμματος, εξαγγέλλοντας νέα εξοντωτικά μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ. Ανάμεσά τους το «χαράτσι» στα ακίνητα και η έκτακτη εισφορά για την ανεργία. Σηματοδοτεί έτσι την έναρξη της κατάρρευσης της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ακολουθούν διάφορα γεγονότα και στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ο Α. Σαμαράς γίνεται πρωθυπουργός. Έχει ξεχάσει τα Ζάππεια και τις υποσχέσεις, εκφωνώντας τον πρώτο λόγο ως πρωθυπουργός στην 77η ΔΕΘ τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα θα την ξεπεράσει την κρίση. Όσο εμείς μένουμε ενωμένοι το διεθνές κλίμα θα συνεχίσει να γυρίζει ακόμα περισσότερο υπέρ μας. Το μόνο που σας ζητώ είναι να πιστέψετε στον εαυτό σας, να πιστέψει όλος ο ελληνικός λαός στη δύναμη του».

«Οι Κασσάνδρες έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε και ήδη τις διαψεύδουμε. Οι κερδοσκόποι της καταστροφής πόνταραν στην αποτυχία μας, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη» είπε, και πρόσθεσε: «Τις επόμενες έξι εβδομάδες, ως τα τέλη Οκτωβρίου, θα κριθούν πάρα πολλά κι είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε.
Χρειάζεται σχέδιο κι έναν λαό ενωμένο να στηρίζει το σχέδιο κι ένα όραμα να εμπνέει τον λαό. Δεν θα σας πω μεγάλες κουβέντες. Μένοντας ενωμένοι, σε δυο χρόνια η κατάσταση θα είναι πολύ διαφορετική από τη σημερινή. Δεν θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, αλλά θα φαίνεται πια καθαρά το φως στην άκρη του τούνελ».

Αγαπητοί φίλοι, πέρασε το 2012, πέρασε και το 2013, σε λίγο περνάει και το 2014. Είδατε εσείς καμιά βελτίωση; Ακούσατε κάτι σημαντικό από τον πρωθυπουργό στην 79η ΔΕΘ για την ανακούφιση του εξαθλιωμένου ελληνικού λαού;

Έρχεται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι προ των πυλών για την εξουσία, με ένα μελετημένο και οργανωμένο πρόγραμμα και δίνει ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό. Αυτό που υποσχόταν ο Αντώνης Σαμαράς. Το αν είναι εφαρμόσιμο η όχι αυτό θα φανεί στην πορεία.

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα άλλο, από αυτό που έκαναν όλοι οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικούσαν την εξουσία. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις βλέποντας ότι χάνουν στις επόμενες εκλογές, βομβάρδιζαν με λαϊκισμό και χλεύη τα προγράμματα και επιχειρήματα των αντιπάλων. Αυτό συνέβη και στην 79 ΔΕΘ. Οι εκλογές έρχονται με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Άρα η επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις θα χτυπιέται σαν χταπόδι μέχρι τις εκλογές, για να αντιστραφεί το κλίμα. Μια τέτοια τακτική από την συγκυβέρνηση, είναι επιβεβλημένη.

Δεν είναι τυχαίο όταν ο πρωθυπουργός μιλάει για «πολιτική αυτοκτονία» εάν γίνουν εκλογές η άλλα κυβερνητικά στελέχη κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα: «ότι πουλάει κοπανιστό αέρα» και παράλληλα το ΥΠΟΙΚ να προσπαθεί να αποδείξει ότι του οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Η συγκυβέρνηση, βρίσκεται στον επιθανάτιο ρόγχο και προσπαθεί να αυξήσει το οξυγόνο μήπως κάποιο θαύμα της δώσει παράταση ζωής! Με το να λέει ο πρωθυπουργός δεν γίνονται εκλογές και να τις διαψεύδει, μάλλον κάνει το αντίθετο. Τις επισπεύδει! Είναι σαν το «όχι» της γυναίκας. Που όταν λέει όχι εννοεί «ΝΑΙ!»

Άντε για φίλε! Τώρα είναι αργά, για δάκρυα. Έχεις χάσει πολλούς φίλους! Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στις εκλογές του 2012 που δεν τις εκμεταλλεύτηκες. Κάποιοι σύμβουλοι σου σε...κρέμασαν!
Keywords
βαρομετρο, ΔΕΘ, συριζα, θεσσαλονικη, βαρομετρο, εκτακτη εισφορα, το φως, ψεματα, βομβα mall, παπανδρεου, δις, ΠΑΣΟΚ, νεα δημοκρατια, νέα, εκλογες, αθηνα, βενιζελος, ιουνίου, σαμαρας, ελλαδα, φως, δημοσκοπηση, τσιπρας, Αντωνης Σαμαρας, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χρηματιστηριο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, τελος ακινητης περιουσιας, εισφορα αλληλεγγυης, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, βασεις 2012, πυρκαγιες, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, εκλογες 2014, αποτελεσματα, μιλα, ακινητα, βημα, δουλεια, θεμα, οξυγονο, προγραμμα, σημερινη, το βημα, φως, χταποδι, ψεματα, ωνασειο, ανεργια, ανοιξη, εβδομαδες, βρισκεται, γεγονοτα, γινεται, γινονται, γλωσσα, δακρυα, δυναμη, δειχνει, δις, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ευρω, ειπε, εκθεση, εκρηξη, ελπιδα, ενδιαφεροντα, εξι, ερχεται, ερχονται, ιδιο, θαυμα, ηθικο, κυβερνηση, κλιμα, λαθος, λογο, μαμουθ, μηνες, νικη, ομαδα, παντα, οκτω, οραμα, ουσιαστικα, πυξιδα, υπογραφη, προβληματα, προγραμματα, πρωι, συνεχεια, σειρα, σημιτης, σχεδιο, τι ειναι, το φως, φορα, χερι, χαθηκε, αυστηρος, φιλοι, χωρα, ιδιαιτερο, ιουνίου, μπροστα, ομαδες, πακετο, θετικα
Τυχαία Θέματα