Τσιπρας: αδιανοητο να μην γινουν τωρα εκλογες

19:58 4/4/2012 - Πηγή: Fimotro

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σήμερα το μεσημέρι. Μαζί του ήταν ο πρόεδρος... του γερμανικού κόμματος Die Linke, Γκέοργκ Γκίζι και Γερμανοί βουλευτές.

«Αδιανόητο», χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να μην γίνουν εκλογές, ο κ. Τσίπρας.
«Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και ο ελληνικός λαός κυρίαρχος να αποφασίσει. Το σήριαλ θα πρέπει να τελειώσει με δήλωση του πρωθυπουργού».
«Τα Μνημόνια δεν είναι οι 10 εντολές του Μωϋσή. Οι λαοί μπορούν να τα ανατρέψουν», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι το πολιτικό κατεστημένο φοβάται την θέληση του λαού που επιδιώκει μια Ευρώπη ενάντια στη συντήρηση.
Από την πλευρά του, ο κ. Γκίζι εξέφρασε την αλληλεγγύη του για τη δοκιμασία, όπως είπε, που περνάει ο ελληνικός λαός και τόνισε ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.
Ο Γερμανός πολιτικός ήταν έντονα επιφυλακτικός για την πολιτική που έχει υποχρεωθεί να ακολουθήσει η Ελλάδα. «Πώς είναι δυνατόν να προχωρήσει η Ελλάδα όταν δεν μπορεί να έχει φορολογικά έσοδα λόγω ύφεσης;», αναρωτήθηκε, εκφράζοντας φόβους ότι μπορεί η ίδια κατάσταση να επικρατήσει σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.
Παράλληλα, ζήτησε επίσης να διαμορφωθούν απολιτικές για τη μείωση των αμυντικών δαπανών, τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και τη φορολόγηση του πλούτου.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των ξένων εκπροσώπων παρών ήταν ο Εθνικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας και Πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιέρ Λορέν και ο Εθνικός Συντονιστής του Αριστερού Μπλόκ της Πορτογαλίας, Φρανσίσκο Λούσα.
«Καλώς ήλθατε με τους φίλους σας», είπε νωρίτερα ο Κ. Παπούλιας υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα. «Ήρθαμε με την ελπίδα ότι όσοι διαφωνούν με το μνημόνιο δεν είναι εναντίον της Ευρώπης. Υποστήριξαν τις ελληνικές θέσεις ενώπιον της κ. Μέρκελ», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Γκίζι είπε στον κ. Παπούλια ότι μεταφέρει τους χαιρετισμούς από τη μητρόπολη της Αριστεράς, το Βερολίνο, και ο πρόεδρο της Δημοκρατίας να σχολιάζει πως «έχει ιστορία από τον καιρό της Ρόζας Λούξεμπουργκ».
Keywords
Τυχαία Θέματα