Τσιπρας : εχουμε καθε λογο να συνεργαστουμε για το προσφυγικο

«Έχουμε κοινά συμφέροντα που πρέπει να αξιοποιήσουμε δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι έχουμε και ανοιχτά θέματα», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των...
κοινών του δηλώσεων με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Το ταξίδι μου στην Τουρκία διεξάγεται σε μια δύσκολη περίοδο, όπου τόσο το προσφυγικό ζήτημα έχει δημιουργήσει συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, όσο και η τρομοκρατία που έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον. Έχουμε κάθε λόγο
να συνεργαστούμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές και τις συνθήκες. Το προσφυγικό δεν είναι ούτε ένα τουρκικό αλλά ούτε ένα ελληνικό πρόβλημα. Είναι μία διεθνής κρίση και η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μέρος του βάρους στο προσφυγικό. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τα δίκτυα διακινητών», δήλωσε ο κ Τσίπρας.

Στην ανάγκη για μια σταθερή γειτνίαση και φιλία με την Ελλάδα αναφέρθηκε από την πλευρά του ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, επισημαίνοντας ότι «συμφωνήσαμε με την Ελλάδα να συνεργαστούμε σε τεχνικά ζητήματα για το προσφυγικό»

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανοιχτό παράθυρο για το Κυπριακό. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Κυπριακό ζήτημα υπογράμμισε ότι «πρέπει να ενθαρρύνουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό, μια λύση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, σε ένα πλαίσιο ασφάλειας».
Keywords
Τυχαία Θέματα