Τσαρλς νταλαρα: καλυτερα τα 10 δις. της επαναγορας να ειχαν δοθει για επενδυσεις

22:42 7/12/2012 - Πηγή: Fimotro

Τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι η περαιτέρω μείωση του χρέους, αλλά η αποδέσμευση των κονδυλίων που απαιτούνται για τις μεταρρυθμίσεις, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη στήριξη...
της ανάπτυξης και της απασχόλησης ο Τσ. Νταλάρα του IIF λέει ότι τα 10 δισ. ευρώ που θα διατεθούν για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων
θα «προτιμούσα να είχαν χρησιμοποιηθεί για απευθείας επενδύσεις στην ελληνική οικονομία».

Δεν παραγνωρίζει βεβαίως τη σημασία του προγράμματος επαναγοράς για τη μείωση του χρέους λέγοντας ότι «θα έχει ορισμένα οφέλη για την Ελλάδα εάν εκτελεστεί με επιτυχία στις επόμενες μέρες. Θα μειώσει το χρέος της χώρας κατά περίπου 10% του ΑΕΠ και κάτι τέτοιο θα είναι πολύ χρήσιμο».

Σχολιάζοντας τα υψηλά ποσοστά ύφεσης στην Ελλάδα τονίζεί ότι «τόσο μεγάλη συρρίκνωση δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται για πολύ καιρό σε καμιά δημοκρατική κοινωνία» ενώ προσθέτει ότι 35 χρόνια δεν ξαναείδε μια εθνική οικονομία να συρρικνώνεται σε τέτοιο μεγάλο βαθμό επί τόσο μεγάλο διάστημα.

Ο κ. Νταλάρα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έκδηλα οικοδομεί αξιοπιστία για την Ελλάδα, ακολουθώντας τον δρόμο δύσκολων μεταρρυθμίσεων, που είμαι βέβαιος ότι θα αποφέρουν κέρδη στην οικονομία της».

Δεν αποκλείει την πιθανότητα για ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότηση της Ελλάδας του χρόνου από τους εταίρους εκφράζοντας ωστόσο την εκτίμησή του ότι «η Αθήνα μπορεί να τα καταφέρει».
Keywords
Τυχαία Θέματα