Τροποποιησεις στις συνθηκες της εε επιδιωκει ο σαρκοζι

Προτάσεις για τροποποιήσεις στις ευρωπαϊκές συνθήκες θα κάνει το Παρίσι από κοινού με το Βερολίνο όπως διαβεβαίωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Σε ομιλία του στο "Ασιατικό φόρουμ για την Κίνα", ο γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε ότι, αναφερόμενος στη σύγκλιση...
των οικονομικών πολιτικών στην ευρωζώνη, έχει κατά νου τις δημοσιονομικές πολιτικές των 17 μελών της.

«Με την καγκελάριο Μέρκελ
θέλουμε από κοινού μέσω τροποποιήσεων στις συνθήκες της ΕΕ να εμποδίζονται κράτη μέλη της ευρωζώνης με τις δημοσιονομικές, οικονομικές, πιστωτικές πολιτικές, που θα ασκήσουν, να αποκλίνουν» από προκαθορισμένους επιθυμητούς για την ευρωστία της ευρωζώνης στόχους» τόνισε.

Την Πέμπτη, στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Γαλλίας μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας θα συναντηθούν με το νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Σημειώνεται ότι με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται την Τετάρτη οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόσο για την έκδοση ευρωομολόγων όσο και για τη δυνατότητα παρέμβασης της στους εθνικούς προϋπολογισμούς.

«Υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη» δήλωσε από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα