Τριημερη επισκεψη σαμαρα στην κυπρο

18:28 19/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Στην Κύπρο μεταβαίνει αργά το απόγευμα της Κυριακής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς για τριήμερη επίσκεψη. Κατά την επίσκεψή του, ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ.Χριστόφια, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και
Πρόεδρο Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδη, τον...
γγ ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανό, τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μ.Καρογιάν, τον πρόεδρο ΕΥΡΩΚΟ Δ.Συλλούρη, τη γγ του Κινήματος των Οικολόγων Ι.Παναγιώτου και την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πρ.Αντωνιάδη.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα Σημερινή, ο κ. Σαμαράς αναφέρει για το Κυπριακό ότι «η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη της Ελλάδας, στέκεται πάντα δίπλα (στην Κύπρο) στην αναζήτηση μιας δημοκρατικής, ευρωπαϊκής και λειτουργικής λύσης».

Μια συμφωνία που δεν θα έχει τα στοιχεία αυτά, «εκτός από άδικη θα είναι και μη βιώσιμη και, σε τελική ανάλυση, δεν θα είναι ούτε λύση», εξηγεί ο πρόεδρος της ΝΔ και διαμηνύει ότι «αν, λοιπόν, κάποιοι βιάζονται να 'καταργήσουν' την Κυπριακή Δημοκρατία, κάνουν λάθος και θα πρέπει να το καταλάβουν τώρα».

Σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει ότι «χρειάζονται τώρα συγκεκριμένα πράγματα. Εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση, με νωπή και ισχυρή εντολή, αλλά και μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Να τηρήσουμε τους στόχους μείωσης του ελλείμματος, αλλά να προσθέσουμε και άλλες δύο προτεραιότητες: Την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».
Keywords
Τυχαία Θέματα