Τριγμοι στη νδ

09:13 5/12/2011 - Πηγή: Fimotro
Τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία προκαλεί η συμμετοχή στη κυβέρνηση Παπαδημου, καθώς και η πιθανή μετάθεση - πλέον και δια στόματος Αντώνη Σαμαρά - της ημερομηνίας των εκλογών. Στελέχη του κόμματος εξακολουθούν και δηλώνουν επιφυλακτικά για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, και ...
ασκούν κριτική σε αυτή, την ίδια στιγμή που
άλλα στελέχη - της λεγόμενης μετριοπαθούς πτέρυγας - υποστηρίζουν ότι η επιτυχία της κυβέρνησης είναι μονόδρομος για την σωτηρία της χώρας.
Συνεχίστηκε και την Κυριακή, στα πλαίσια της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, η εσωκομματική κόντρα με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο κ. Αβραμόπουλος, από το βήμα της βουλής δήλωσε ότι «είμαστε στη κυβέρνηση Παπαδήμου γιατί και το θέλουμε, και μας ζητήθηκε και το κάνουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης».

Νωρίτερα ο κ. Αβραμόπουλος δεχτηκε τα πυρά από τους πρωην υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή Προκόπη Παυλόπουλου και Κώστα Μαρκόπουλου.

Ο πρώτος, από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τάχθηκε υπέρ της άμεσης προσφυγής στη κάλπη χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις. «Η κυβέρνηση συνεργασίας αποτελείται από παραφωνους σολίστες. Όσο καλός και εαν είναι ο μαέστρος δεν μπορεί να την φτιάξει» είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος - και εκ των πλέον θερμών υποστηρικτών του Αντώνη Σαμαρά - πρώην υπουργός Τουρισμού Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε πώς «υπάρχουν ορισμένοι που θεωρούν οξύμωρο να αντιπολιτεύονται τα κόμματα που στηρίζουν αυτή τη κυβέρνηση.

Μάλιστα οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι το 2012 θα φέρει κοινωνική κρίση που απαιτεί κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας για να αντέξει. Είναι λάθος. Η κρίση απαιτεί σχέδιο με λαική εντολή. Μόνο όσοι δεν έχουν τύχη στις εκλογές τις εξορκίζουν» .

Την ίδια στιγμή προβληματισμός επικρατεί στην Λ. Συγγρού εν΄όψει της ψηφοφορίας για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή την Τριτη.

Ενδιαφέρον παρουοιάζει η στάση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή - αλλά μέλους του κόμματος - πρώην υφυπουργού Ναυτιλίας Πανου Καμμένου.

Ο κ. Καμμένος δηλώνει ότι θα καταψηφίζει και τον Προυπολογισμό φέρνοντας σε δύσκολη θέση την ηγεσία του κόμματος αφου θα ενταθούν οι πιέσεις για οριστική διαγραφή του βουλευτή από τη ΝΔ, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε συνεντευξή του στο Βήμα της Κυριακής δήλωσε ότι «δεν είμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο σχετικά με το χρόνο των εκλογών».

Ο κ. Σαμαράς εξαρτά το χρόνο διεξαγωγής τους από την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το «κούρεμα» του χρέους.
«Αν εγώ βιαζόμουν να κυβερνήσω, θα είχα τορπιλίσει την επιλογή Παπαδήμου από την αρχή. Όμως και την προώθησα και θέλω να επιτύχει στην αποστολή της.

Ας τον αφήσουν, λοιπόν, απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του ώστε μετά η Ελλάδα να προχωρήσει με μία κυβέρνηση που θα έχει πλήρη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό» δήλωσε ο κ.Σαμαρά
Keywords
Τυχαία Θέματα