Τρείς πρόεδροι δημοκρατίας, οκτώ πρωθυπουργοί, δέκα υπ. παιδείας και… ένας αρχιεπίσκοπος

10:33 27/1/2021 - Πηγή: Fimotro

Η Εκκλησία ως γνωστόν δεν είναι θρησκεία, αλλά αποκάλυψη Θεού. Δεν είναι ένα κίνημα, αλλά ένας Θεοΐδρυτος οργανισμός. Και στην Πατρίδα μας οι εκπρόσωποί της, οι κληρικοί και δη οι επίσκοποι με προεξάρχοντα τον εκάστοτε Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος μαρτυρούν την αλήθεια, που είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Του Σωτήρη Μ.Τζούμα

Η Εκκλησία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μέχρι συντελείας των αιώνων για να επιτελεί το σωτήριο έργο της, για να δίνει

το ορθό νόημα της ζωής, για να γεννά Αγίους, για να εγκαθιδρύσει το κράτος του Θεού ώστε να ισχύσει το «ίνα πάντες εν ώσιν»…
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο εικοστός Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, κληρονόμος και διάδοχος του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και του Αγίου Ιεροθέου, του πρώτου επισκόπου των Αθηνών οιακοστροφεί την νοητή ολκάδα της Ελλαδικής Εκκλησίας και είναι εκεί «στο σκαμνί, στον θρόνο» του, κατά τον Άγ. Κοσμά τον Αιτωλό (πρβλ. ενθρονιστήριο λόγο Μακαριωτάτου),έχοντας ως τώρα ζήσει και συνεργαστεί με τρεις Προέδρους Δημοκρατίας, με οκτώ Πρωθυπουργούς και δέκα Υπ. Παιδείας.

Οι Πρόεδροι ήταν οι Κάρολος Παπούλιας, Προκόπης Παυλόπουλος και η παρούσα Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Πρωθυπουργοί οι Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου , Λουκάς Παπαδήμος,Παναγιώτης Πικραμμένος ,Αντώνης Σαμαράς,Αλέξης Τσίπρας, Βασιλική Θάνου και Κώστας Μητσοτάκης. Οι Υπ. Παιδείας από το 2008 που εξελέγη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έως σήμερα είναι οι: Ευριπίδης Στυλιανίδης, Άρης Σπηλιωτόπουλος,Άννα Διαμαντοπούλου ,Γεώργιος Μπαμπινιώτης,Αγγελική – Ευφροσύνη Κιάου, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Αριστείδης Μπαλτάς, Νίκος Φίλης,Κώστας Γαβρόγλου και Νίκη Κεραμέως. Η τελευταία Υπ. Παιδείας αν ανήκει στην συντηρητική παράταξη εντούτοις οι αποφάσεις και η εν γένει  συμπεριφορά της δεν διαφέρουν από εκείνη των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.Κρίμα! 

Οι τρεις Υπουργοί Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ πάντως περισσότερο έβλαψαν παρά έχτισαν! Ο κ. Μπαλτάς έμπλεος συμπλεγμάτων θέλησε να βγάλει από το λεξιλόγιο και τους στόχους της μαθητιώσας νεολαίας τη λέξη «αριστεία» και άριστος και έμεινε στην ιστορία με το περίφημο «η αριστεία είναι ρετσινιά» . Όταν κατάλαβε το λάθος του είχε αναδομηθεί.Τον κατάπιε η ίδια η ρετσινιά του.Ο κ. Φίλης που τον διαδέχθηκε θα μείνει στην ιστορία ως ο μόνος Υπ. Παιδείας μιας Αριστερής κυβέρνησης που τον εξοστράκισε η …Εκκλησία και προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  για την διπλή γλώσσα που χρησιμοποιούσε και για την υπονόμευση της συμφωνίας Εκκλησίας-Κυβέρνησης. Ο τελευταίος κ. Γαβρόγλου θα μείνει στη μνήμη μας ( γιατί η ιστορία τον έχει ήδη ξεχάσει ) για το αντι- εκκλησιαστικό μένος του. Δεν έχω ξαναδεί ρωμιό της Πόλης με τόση κομμουνιστική και αθεϊστική αντίληψη. Όχι μόνον δεν κατάφερε να κάνει αυτά που ήθελε και να βάλει την Εκκλησία στο γύψο και την απαξίωση αλλά τον απορρόφησε το σύστημα και εξαφανίσθηκε.Τώρα πλέον αποτελεί μια θλιβερή ανάμνηση.Ο μόνος που βαδίζει σχεδόν  παράλληλα με τον Αρχιεπίσκοπο είναι ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής ο οποίος βέβαια παραμένει στη θέση του γιατί το ζητά ο Αρχιεπίσκοπος από τους Πρωθυπουργούς.Και θα έπρεπε να του το πιστώσει αυτό δημοσίως από το να το αποδίδει σε.. μυστήριο.(Συνέντευξη του στην Καθημερινή)Τι θέλω να πω με αυτές τις παραβολές; Ότι οι Πρόεδροι, οι Πρωθυπουργοί, οι Υπ. Παιδείας έρχονται και παρέρχονται! Αλλά η Εκκλησία μένει η αυτή και εις τους αιώνας.
Πού είναι αλήθεια σήμερα ο κ. Γαβρόγλου με τις αριστερές ανοησίες του; Θυμάται μήπως κανείς τον κ. Φίλη; Για να τους θυμηθούμε και να βγουν  στην επιφάνεια πρέπει να πουν  κάτι κατά της Εκκλησίας, αλλιώς οι αριστερές ιδέες τους συγκινούν μόνο την κομματική πελατεία τους.Το πέρασμα όλων αυτών έχει καταγραφεί μόνο στα αρχεία της Βουλής και των Υπουργείων τους. Και αν δεν έχουν παράξει κάποιο σημαντικό έργο έχουν περάσει σίγουρα στην λήθη.Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος δέχθηκε στην Ι.Αρχιεπισκοπή την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου.Είναι η δεύτερη φορά που εισέρχεται η εν λόγω πρώτη κυρία στην Αγίας Φιλοθέης μέσα σε λίγες ημέρες.Η συνάντηση κράτησε μία ώρα και πήγε καλά όπως μας είπαν. Και ο Αρχιεπίσκοπος της χάρισε ένα μπουκέτο με κρινάκια (παρθενόκρινα)από τη Ζάλτσα , τα οποία μοσχομύριζαν.Η επαφή της κ. Προέδρου με την Εκκλησία εξαιτίας των καθηκόντων της θα είναι συχνή.Ας το έχει αυτό  εις τα υπόψη της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα την μετατρέψει σε ευσεβή αλλά σίγουρα θα την κάνει να νοιώσει μεγαλύτερη οικειότητα με έναν θεσμό, όπως είναι  η εκκλησία και ο κλήρος, που στο παρελθόν δεν είχε καμία σχέση.Αντιθέτως η κ. Πρόεδρος το λίγο που είναι στη θέση αυτή, έχει προκαλέσει με τις θέσεις της και τις διάφορες πράξεις της που δείχνουν έναν άνθρωπο που βρίσκεται εκτός ελληνικής πραγματικότητας . Υπό άλλες συνθήκες δεν θα μας ενδιέφεραν οι ιδέες της και το ζόρι που τραβάει όταν έρχεται αντιμέτωπη με έννοιες όπως το έθνος και ασφαλώς με την Εκκλησία και τις παραδόσεις μας. Είχε συμπεριφερθεί με τον ίδιο και ίσως και χειρότερο τρόπο τα χρόνια Αρχιεπισκοπείας Χριστοδούλου. Ήταν τότε που έφερε τα πάνω κάτω με αστεία επιχειρήματα για να μη γίνει ο Αγιασμός στο ΣτΕ.Και τότε την αγνοήσαμε. Και αν δεν γινόταν Πρόεδρος δεν θα το θυμόμαστε σήμερα. Επομένως κανείς δεν ασχολείται με αυτά. Κανείς δεν τους δίνει σημασία. Τα αφήνουμε να τα πάρει η λήθη.Όλα αυτά η κ. Πρόεδρος ας φροντίσει να τα θυμάται στα χρόνια που θα είναι ένοικος της Ηρώδου Αττικού. . Όλοι και όλα έρχονται και παρέχονται. Αλλά η Εκκλησία παραμένει.Η Εκκλησία ως θεσμός είναι μια σταθερή και μόνιμη αξία και δύναμη στην Ελληνική, κυρίως, πραγματικότητα. Η Εκκλησία της Ελλάδος πέρα από το σωτηριώδες έργο της, έχει σταθεί κοντά στον ανθρώπινο πόνο χωρίς να λογαριάσει κόπο και θυσία, μα μήτε θρησκεία προέλευσης, φυλή, γλώσσα του καθενός αδελφού που έχει ανάγκη.Στα 10 χρόνια των μνημονίων στάθηκε κοντά στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ανέλαβε ρόλο που δεν της αναλογούσε και αυτό πέρα από τα ευχαριστώ που άκουσε δεν το πιστώθηκε όσο της άξιζε. Η Εκκλησία της Ελλάδος ήταν και είναι η μάνα και τροφός του Γένους μας. Αν αυτό δεν το έχουν καταλάβει κάποιοι είναι πρόβλημά τους.
Ωστόσο στην ιστορία δεν έχουν μείνει αυτοί που πολέμησαν την Εκκλησία, αλλά αυτοί που την εκπροσώπησαν ή αυτοί που συμπορεύθηκαν μαζί της.

The post Τρείς Πρόεδροι Δημοκρατίας, οκτώ Πρωθυπουργοί, δέκα Υπ. Παιδείας και… ένας Αρχιεπίσκοπος appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα