Τρεις νεαροί έσπασαν την καραντίνα, ταξίδεψαν από πάτμο για πειραιά και συνελήφθησαν

21:51 16/8/2020 - Πηγή: Fimotro

Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών κάποιοι εξακολουθούν να υιοθετούν ανεύθυνες συμπεριφορές.

Τρεις νεαροί Έλληνες που είχαν διαγνωστεί με κορωνοϊό συνελήφθησαν στο λιμάνι του Πειραιά από τις λιμενικές Αρχές το απόγευμα της Κυριακής (16/8), καθώς αποφάσισαν να «σπάσουν» την καραντίνα και να ταξιδέψουν από την Πάτμο πίσω στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το Mega, με την άφιξη

του πλοίου στον Πειραιά, λιμενικοί που είχαν ενημερωθεί για το ταξίδι, τους συνέλαβαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Συναγερμός για την επιστροφή των ταξιδιωτών – Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας

Σε… αναμμένα κάρβουνα συνεχίζουν να κάθονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας, με τα κρούσματα κορωνοϊού να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, εχθές Σάββατο, επιπλέον 230 κρούσματα και τρεις νέους θανάτους, με την ανησυχία να μεταφέρεται και στη νέα γενιά, έπειτα και από την είδηση ότι μία ανήλικη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκεται και η επιστροφή των εκδρομέων, καθώς οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

hd2160

hd1440

highres

hd1080

hd720

large

medium

small

tiny

Copy video URLCopy video URL at current time

Ιδιαίτερα προβληματίζει τις Αρχές η επιστροφή πληθυσμών από τουριστικούς προορισμούς όπου έχει καταγραφεί έντονο επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι κάποια νησιά των Κυκλάδων και η Χαλκιδική.

Ο αριθμός 16 των περιοχών που έχουν κριθεί επιδημιολογικά επιβαρυμένες και για τις οποίες έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα δείχνει την έκταση των κρουσμάτων σε πολύ μεγάλο μέρος της επικράτειας.

Υπενθυμίζεται ότι στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στις οποίες από τη Δευτέρα ισχύει τόσο ο περιορισμός των 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, όσο και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, ανήκουν:

– η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
– οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και
– οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Τυχαίοι έλεγχοι σε Πειραιά – Ραφήνα

Με δεδομένο αυτό, ειδική δράση πραγματοποιεί, σήμερα Κυριακή, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύνολο Αθηνών στα δύο μεγάλα λιμάνια του Πειραιά και του Ραφήνας, με εντολή του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τα οποία εδώ και τρεις μήνες πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον Covid-19 στην Αττική, (πάνω από 3 χιλιάδες έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί) θα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και μέχρι τη δύση του ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών, που επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, εθελοντές θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα.

Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων και δραστηριοτήτων, που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα είναι τυχαιοποιημένος.

The post Τρεις νεαροί έσπασαν την καραντίνα, ταξίδεψαν από Πάτμο για Πειραιά και συνελήφθησαν appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα