Τραγωδια στη λετονια...

Τους 25 έχουν φθάσει οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ στη Ρίγα της Λετονίας, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί άνθρωποι παραμένουν θαμμένοι κάτω από τόνους μπετόν...

Μεταξύ των νεκρών είναι τρεις πυροσβέστες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των σωστικών συνεργείων άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων.
Τα σωστικά συνεργεία και δεκάδες στρατιώτες δίνουν μάχη για να εντοπίσουν επιζώντες, ενώ τα νοσοκομεία έχουν απευθύνει έκκληση για προσφορά αίματος. Οι τραυματίες ξεπερνούν,
μέχρι στιγμής, τους 30.

Τραγωδία στη Λετονία από την κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν σώοι, γεγονός που δημιούργησε ελπίδες για την ανεύρεση και άλλων επιζώντων. Ο υπουργός Εσωτερικών Ρίχαρντς Κοζλόφσκις δήλωσε ότι είναι μια «τραγική και μαύρη ημέρα» στην ιστορία της Λετονίας.
Το εμπορικό κέντρο, το οποίο εκμεταλλευόταν το σούπερ μάρκετ Maxima, είχε κτισθεί το 2011. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κτήριο είχε κερδίσει αρχιτεκτονικό βραβείο και κατά το τελευταίο διάστημα εκτελούνταν σε αυτό εργασίες διαμόρφωσης ρουφ γκάρντεν.
Ο κ. Κοζλόφσκις ανέφερε πως «είναι σαφές ότι υπήρξε πρόβλημα με την τήρηση του οικοδομικού κανονισμού». Σύμφωνα με τον αντιδήρχο της Ρίγας Άντρις Αμέρικς, το μέρος της οροφής που κατέρρευσε ήταν έκτασης 500 τ.μ..

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κτήριο είχε κερδίσει αρχιτεκτονικό βραβείο και κατά το τελευταίο διάστημα εκτελούνταν σε αυτό εργασίες διαμόρφωσης ρουφ γκάρντεν. «Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τα αίτια του δυστυχήματος. Ηταν μία τραγική νύκτα», δήλωσε η εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν από την κατάρρευση της οροφής ήχησε συναγερμός. Η αστυνομία ανακρίνει το διευθυντή του σούπερ μάρκετ καθώς δεν αντέδρασε στις προειδοποιήσεις.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα