''τραγικη ανικανοτητα ή εγκληματικη σκοπιμοτητα του γ.στουρναρα ; ''

15:23 3/12/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ...
Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών εξαπολύει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) με αφορμή την προωθούμενη άρση της αναστολής πλειστηριασμών, σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί «την κορύφωση ...
της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών, με σταθερό και μόνιμο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στουρνάρα».
Σύμφωνα με το ΤΕΕ, «η
επιχείρηση βίαιης εκκαθάρισης της αγοράς των ακινήτων έρχεται ως φυσική συνέχεια της κατάρρευσης της κτηματαγοράς, εξαιτίας της υπερφορολόγησης των ακινήτων σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, αφού προηγουμένως καθιερώθηκαν κατασχέσεις και φυλακίσεις, εκείνων, κυρίως, που αντικειμενικά και αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ όσοι πραγματικά μπορούν να πληρώσουν συνεχίζουν το «πάρτι» της ασυδοσίας και της φοροκλοπής».
Το Τεχνικό Επιμελητήριο τονίζει ότι στην πραγματικότητα «ζούμε την κορύφωση μιας πανθομολογούμενης πλέον αποτυχημένης και απολύτως αδιέξοδης, κατάφωρα άδικης, πολιτικής, η οποία αποκλείει κάθε προοπτική ανόρθωσης και ανάπτυξης της χώρας. Μιας πολιτικής, που στρέφεται κατά πάντων και ιδιαίτερα εναντίον των ικανών, κυρίως, νέων ανθρώπων, αυτού του τόπου, η οποία θεοποιώντας τα φιλελεύθερα δόγματα της αγοράς και τις «μνημονιακές» επιταγές των δανειστών, οδηγεί στα τάρταρα την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία».
«Πρόκειται για τραγική ανικανότητα ή για εγκληματική σκοπιμότητα;». Το ερώτημα αυτό θέτει δημόσια ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος «στα έργα και τις ημέρες του κ. Στουρνάρα».
Παράλληλα, αναφέρει ότι το ΤΕΕ έχει εγκαίρως προειδοποιήσει για το γεγονός ότι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική οδηγεί σε «ολέθρια αποτελέσματα κι ότι επίσης ο υπουργός Οικονομικών καθώς και ορισμένοι "συνοδοιπόροι" του στην κυβέρνηση -εν προκειμένω το ΥΠΕΚΑ [...] εγκαταλείπουν και εμποδίζουν τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις».
«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση του, που υλοποιούν την οικονομική πολιτική του κ. Στουρνάρα, οι εκπρόσωποι των συμφερόντων των δανειστών εντός και εκτός Ελλάδας, οι οποίοι εξυπηρετώντας ιδιοτελή συμφέροντα επιβάλλουν την παρουσία του κ. Στουρνάρα στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, αλλά και ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τα συντρίμμια και τα αδιέξοδα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους», καταλήγει ο κ. Σπίρτζης.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Αναζητήσεις
σκοπιμοτητα η ανικανοτητα
Τυχαία Θέματα