Τουρισμός: 10+1 project αξίας πάνω από 2 δις. ευρώ

08:03 20/9/2019 - Πηγή: Fimotro

Στην τελική ευθεία έχουν μπει 10+1 μεγά- λες στρατηγικές επενδύσεις στον τουρι- στικό κλάδο, ο προϋπολογισμός των οποί- ων ανέρχεται περίπου σε 2,35 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για συνολικές επενδύσεις στη Μεσόγειο της τάξης των 26 δισ. Ευρώ μέσα στην επόμε- νη πενταετία, εκ των οποίων 6-8 δισ. ανα- μένεται να κατευθυνθούν στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι μεγάλες διεθνείς αλυσί- δες ενδιαφέρονται για την κατασκευή πο- λυτελών ξενοδοχείων, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ξένοι (αλλά

και Έλληνες) επενδυ- τές, οι οποίοι δεν επιθυμούν να ξεκινή- σουν την ανέγερση ενός ξενοδοχείου από το μηδέν, αλλά να βρουν κάποιο έτοιμο και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε ανα- κατασκευή, καθώς θέλουν να αποφύγουν την γραφειοκρατία που συνδέεται με την έκδοση αδειών.

ΟΙ ΠΙΟ… ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έγκριση για τη στρατηγική επένδυση του γερμανι- κού fund Deutsche Invest Equity Partners Gmb, η οποία αφορά στο Arcadia Cultural Resort & Spa. Πρόκειται για ένα πολυτελές θέρετρο πέντε αστέρων στην Κυλλήνη, με ξενοδοχειακές μονάδες, σπα, μαρίνα, πα- ραθαλάσσιο θέατρο και θεματικές αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Το δεύτερο σημαντικό έργο που βρίσκεται σε καλό δρόμο, θα υλοποιηθεί από τον όμιλο Λεπτού στα Χανιά και αφορά στη δημιουργία ενός σύνθετου τουριστικού και παραθεριστικού θερέτρου με συνεδρι- ακό κέντρο και μαρίνα σκαφών. Το project, είναι δρομολογημένο να υλοποιη- θεί στον κόλπο Κισσάμου στα Χανιά.

ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Από τις επενδύσεις που βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης ξεχωρίζει αυτή της FRHI (Raffles-Fairmont Resort) στην Μύ- κονο. Η επένδυση αφορά στη δημιουργία σύν- θετου τουριστικού καταλύματος (ξενοδο- χεία-βίλες) στην περιοχή Καλαφάτη, ενώ για την ίδια περιοχή (στη θέση Διβούνια) έχει επίσης κατατεθεί σημαντική επενδυ- τική πρόταση.

Ένα ακόμη μεγάλο επενδυτικό project στον τουριστικό κλάδο, για το οποίο υπάρ- χουν προσδοκίες για «ξεμπλοκάρισμα» μετά από αρκετό καιρό, είναι το Ithaca Odyssey, στη νότια Ιθάκη. Η Smender Ltd, φέρεται πως προσκόμισε τα απαραίτητα χαρτιά που πιστοποιούν την ύπαρξη των χρημάτων για την επένδυση (proof of funds). Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει

την ανάπτυξη ενός σύγχρονου τουριστι- κού συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, τουρι- στικό χωριό, και τουριστικές υποδομές (καταδυτικό πάρκο, μαρίνα) σε ενιαία έκταση 1.555 στρεμμάτων στην τοπική κοινότητα Περαχωρίου.

ΖΕΣΤΟΣ Ο ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ιδιαίτερα «ζεστός» για την ανάπτυξη σύν- θετης ανάπτυξης στην πρωτεύουσα (σε κτίριο επί της οδού Πειραιώς), η οποία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου, συνεδριακού κέντρου, καθώς και κέντρα πολιτισμού, εμπορίου και υγείας, είναι ο όμιλος Βιοχάλκο της οικογένειας Στασινό- πουλου.

ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟ

Από την περασμένη άνοιξη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις σε διάφορες περιοχές της Ίου (Πικρί Νερό, Παπάς-Λούκας, Τζαμαρία-Φάρος) για τη δημιουργία ξενοδοχείων, παραθεριστικών κατοικιών και boutique hotel.

Ακόμη στη σχετική λίστα, βρίσκεται και μια τουριστική επένδυση στην Ηπειρωτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Άκτιο, η οποία αφορά σε μία σύνθετη τουριστική ανάπτυξη.

Τέλος, από τα επενδυτικά έργα που βρί- σκονται εδώ και λίγους μήνες σε φάση αξιολόγησης υπάρχει και ένα project-μα- μούθ, που σχεδιάζεται στη Σαρωνίδα (και περιλαμβάνει ξενοδοχειο, κατοικίες, γή- πεδο γκολφ και διάφορες υποδομές.

Πηγή: bnbdaily.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα