Τώρα το δντ ζητά τη μείωση συντάξεων ένα χρόνο νωρίτερα!…
Επιπλέον ζητήματα βάζει στο τραπέζι των συζητήσεων του ΔΝΤ δυσκολεύοντας την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας από σήμερα το μεσημέρι. Ως γνωστόν, η επίλυση των τελευταίων εκκρεμοτήτων ώστε να καταστεί δυνατή η άμεση επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της Β’ αξιολόγησης, θα επιδιωχθεί στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group.
Σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης που έχει γνώση της πορείας της διαπραγμάτευσης, το βασικότερο θέμα που παραμένει ανοικτό αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα για τη διασφάλιση ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018 και ειδικότερα το σκέλος των συντάξεων. Η συζήτηση επικεντρώνεται στην κατανομή χρονικά των μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ υπό μορφή περικοπής της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, όπου η ελληνική κυβέρνηση θέλει το κύριο βάρος να μεταφερθεί στο 2020, ενώ το ΔΝΤ ζητάει να γίνει το 2019.
Στα υπόλοιπα ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης, όπως τα εργασιακά και το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας έχουν απομείνει κάποιες μικρές εκκρεμότητες που θα μπορούσαν να επιλυθούν στις συζητήσεις των επικεφαλής των θεσμών με την κυβέρνηση στην Αθήνα.
Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι εδώ που έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις είναι πλέον εφικτός ο στόχος επίτευξης συμφωνίας επί της αρχής για τη δεύτερη αξιολόγηση, όχι μόνο σε τεχνικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, στο Εurogroup της 7ης Απριλίου, στη Μάλτα. Μια τέτοια εξέλιξη θα ανοίξει και το δρόμο για τις συζητήσεις μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ σχετικά με τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους στη διάρκεια της εαρινής συνόδου του διεθνούς οργανισμού από τις 21 μέχρι τις 23 Απριλίου στην Ουάσιγκτον.
Βάσει του ενδεικτικού χρονοδιαγράμματος που έχει προγραμματιστεί, στόχος είναι η επίτευξη συνολικής συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα, που θα περιλαμβάνει το κλείσιμο της αξιολόγησης, την αποδέσμευση της δόσης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, στη συνεδρίαση του Εurogroup, στις 22 Μαΐου.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Ανατροπή στο Survivor - Αυτό που θα γίνει απόψε δεν το περιμένει κανείς
- Τραγικές ώρες για Ψάλτη: «Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση σε…» Για όλα φταίει το…
- Κρήτη: ''Μου έχασαν το παιδί μου'' - Το ξέσπασμα της μάνας για την εξαφάνιση του ανήλικου γιου της!
- Τρελαμένοι με Λεμονή στου Ρέντη!
- Σκάνδαλο με Attica Bank: Στη φυλακή γνωστά ονόματα γιατί… Ποιες μεγάλες εταιρείες τρέμουν
- Θα λιώσετε: Αδέσποτο λέει «ευχαριστώ» στον πυροσβέστη που το έβγαλε από πηγάδι βάθους 3ων μέτρων (video)
- «Υιός Μπαλτάκος 7… μήνες στον ΠΑΟ»
- Καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση Μανωλάδα
- Απόψε έχει κλάμα
- Η Φώφη ήταν άρρωστη στη Βουλή, αλλά πρόλαβε να γίνει καλά για να τιμήσει τον Βαρδή (video)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Fimotro
- Τελευταία Νέα Fimotro
- Τώρα το δντ ζητά τη μείωση συντάξεων ένα χρόνο νωρίτερα!…
- Η 16χρονη από την γλυφάδα έψαχνε τρόπους να αυτοκτονήσει!
- Στις 7 απριλίου το δώρο πάσχα και το επίδομα ανεργίας από τον οαεδ
- Δείτε τι αλλάζει με τις προαγωγές στο δημόσιο
- Συνάντηση στουρνάρα-γεννηματά για την πορεία της οικονομίας
- Κριτική στον σκουρλέτη από τον πρόεδρο της δεη
- Επίσημη επίσκεψη στις ηπα του κινέζου προέδρου στις 6 και 7 απριλίου
- H μέι προσπαθεί να καθησυχάσει τις αγορές υποστηρίζοντας ότι «δεν εγκαταλείπουμε την ευρώπη»
- Τον λαφαζάνη θα ενημερώσει για τη δεη το μεσημέρι ο σταθάκης
- Αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση της πγ του συριζα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Η Φώφη ήταν άρρωστη στη Βουλή, αλλά πρόλαβε να γίνει καλά για να τιμήσει τον Βαρδή (video)
- Καβάλα: Στόχος βανδάλων έγινε το μνημείο των 1.484 Καβαλιωτών Εβραίων [εικόνα]
- Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ - Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ
- Το παιχνίδι του Βερολίνου με το ελληνικό χρέος...
- Τραγικές ώρες για Ψάλτη: «Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση σε…» Για όλα φταίει το…
- Ανατροπή με Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί, πώς να το υπολογίσετε
- Τρελαμένοι με Λεμονή στου Ρέντη!
- Έκτακτο! Κομισιόν: Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία
- Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές που προκάλεσε η βροχόπτωση στη Κάσο
- DW: «Έρχεται συνολική συμφωνία έως τις 22 Μαΐου;»