Τωρα ο τσιπρας αποκαλει τον καμμενο δεκανικι και ζητα δυο παραπανω βουλευτες...

08:45 11/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Έμμεσες βολές και καρφιά εναντίον του Πάνου Καμμένου, μέχρι πρότινος «έντιμου» συνοδοιπόρου και εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, ...
εξαπέλυσε από τα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας.

Περίπου 24 ώρες αφού ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων
αποστασιοποιήθηκε από κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα όπως η ιθαγένεια και χαρακτήρισε την μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ως το μεγαλύτερο λάθος του, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε καθαρή αυτοδυναμία για να σχηματίσει Κοινοβουλευτική Ομάδα 151 βουλευτών και να μην έχει ανάγκη από δεκανίκια.

Ποιον εννοούσε ως δεκανίκι, δεν διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας. Ούτε και εξήγησε αν τους προηγούμενους οκτώ μήνες που είχε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας ένιωθε όμηρος του Πάνου Καμμένου. Ενδεχομένως, να μιλούσε για κόμματα ως το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ, τα οποία προβάλλουν ως πιθανοί κυβερνητικοί του εταίροι, σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Όλοι πάντως γνωρίζουν ότι δίχως τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορούσε να έχει σχηματίσει κυβέρνηση ούτε να έχει γίνει πρωθυπουργός. Αποκαλεί σήμερα τον κ. Καμμένο δεκανίκι ή μήπως υπαινίσσεται τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτη δύναμη χωρίς ισχυρή πλειοψηφία, οι ΑΝΕΛ αποκλειστούν από την επόμενη Βουλή -όπως δείχνουν τα γκάλοπ- και κατά συνέπεια ο κ. Τσίπρας θα είναι αναγκασμένος να σχηματίσει κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ ή και Ποτάμι;

«Ζητάμε δύο παραπάνω βουλευτές από αυτούς που μας έδωσε ο λαός το Γενάρη, να μην έχουμε ανάγκη τα δεκανίκια τους, να μην είμαστε όμηροι τους» ήταν η ακριβής φράση του Αλέξη Τσίπρα από τα Γιάννενα, ζητώντας εντολή για αυτοδυναμία, προκειμένου να αυξήσει την Κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ από 149 στους 151 βουλευτές.

Απάντηση σε Μεϊμαράκη έπειτα από... 24 ώρεςΠρέπει να γκρεμίσουμε τις παράγκες του χθες, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων. Πρέπει να κλείσουμε όλες τις πληγές του χθες και να εξαλείψουμε τις παθογένειες του παρελθόντος, συνέχισε, ανεβάζοντας τους τόνους της ρητορικής του μετά το χθεσινό ντιμπέιτ, στο οποίο εμφανίστηκε πολύ κατώτερος των... πρωθυπουργικών προσδοκιών και φιλοδοξιών του κόμματός του και ηττήθηκε στη μονομαχία με τον αρχηγό της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Με καθυστέρηση 24 ωρών, δε, απάντησε σε όσα είπε ο κ. Μεϊμαράκης στη διάρκεια του ντιμπέιτ, όταν προσφέρθηκε να πάει στην Κουμουνδούρου, για να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Και μη τους βλέπετε τώρα που παρουσιάζονται γλυκείς και θέλουνε λένε να τα βρούμε και να πιούμε και κάνα καφέ στη Κουμουνδούρου. Αυτή είναι η μάσκα που φοράνε πριν τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι μόνο εκπρόσωπος του σκληρού συντηρητικού λόμπι, αλλά και της καθυστέρησης, της φθοράς, της διαπλοκής και των σκανδάλων» είπε κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, την οποία παρομοίασε με «λύκο» που δεν αλλάζει, όποια «προβιά» κι αν έχει, επιμένοντας στη γραμμή απόρριψης οποιασδήποτε προοπτικής συνεργασίας την επόμενη ημέρα των εκλογών με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Θέλουν να επανέλθουν βασισμένοι σε μαλαγανιές, ψεύτικες υποσχέσεις και φορώντας προβιά συναινετικής δύναμης θέλουν» τόνισε, προσθέτοντας ότι «ο λύκος δεν αλλάζει, λύκος θα είναι με όποια προβιά κι αν έχει. Μην τους πιστεύουμε όταν τείνουν χείρα φιλίας. Πιστεύουν ότι έτσι θα μας έχουν εγκλωβισμένους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση.

Δεν ξέχασε ούτε την αντιμνημονιακή ρητορική, την οποία χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο, όσο φτάνουμε στις εκλογές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί αυτή τη στιγμή όχι μόνο να κρατήσει όρθια την κοινωνία και τη χώρα, αλλά και να οργανώσει την πορεία προς την απελευθέρωση από τα μνημόνια και τις παθογένειες που μας οδήγησαν σ' αυτά».

Την ίδια ώρα, εμφάνισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως εγγυητή της υλοποίησης του Μνημονίου: «Στη σημερινή συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί πολιτική σταθερότητα, την εφαρμογή της συμφωνίας, με όρους μάχης και όχι άνευ όρων παράδοσης και τρίτον, και το πιο σημαντικό απ' όλα, τις αλλαγές που χρειάζεται εδώ και τώρα η κοινωνική πλειοψηφία».

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο δίλημμα «παλιό ή νέο», πάνω στο οποίο βασίζει την προεκλογική του στρατηγική. «Το μέλλον δεν θα 'ρθεί από μόνο του έτσι νέτο σκέτο, αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς. Θα 'ρθει με μάχες, συγκρούσεις, αναμέτρηση, με το παλιό στην κοινωνία, στην οικονομία, στην πολιτική. Κι αν το παλιό φοράει σήμερα το μανδύα της συναίνεσης, δεν παύει να είναι παλιό και επικίνδυνο», υπογράμμισε και κάλεσε τους πολίτες να «δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για να τελειώσουμε με το βάλτο. Στις 20 του Σεπτέμβρη, ζητάμε ισχυρή εντολή. Ισχυρή εντολή και στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ισχυρό όπλο στη μάχη για να βγει η πατρίδα από το βάλτο και να προχωρήσει στο δρόμο των αλλαγών. Για να ξεμπερδέψουμε με το παλιό. Και να κερδίσουμε το αύριο».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε «καθαρή εντολή 4ετίας», για να αποδείξει η αριστερή ότι μπορεί να κυβερνήσει. Μίλησε, δε, για την «ευκαιρία να κυβερνήσει επιτέλους η αριστερά» τονίζοντας ότι αυτούς τους έξι μήνες «κρατήσαμε το δίκιο του Έλληνα εργαζόμενου ψηλά».

Εμφάνισε, δε, το κόμμα του πιο έτοιμο πλέον για τη διακυβέρνηση: «Πιο έμπειροι, πιο προσγειωμένοι, αλλά πάντα το ίδιο αποφασισμένοι» τόνισε.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν για μία ακόμη φορά, όπως έγινε τον Γενάρη και τον Ιούλιο με το δημοψήφισμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα