Μειωμενο το ενδιαφερον των διεθνων μμε για τις εκλογεσ-προεκλογικος σκουπιδοτοπος η τηλεοραση!

15:56 5/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Αδιάφορα εμφανίζονται τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και τηλεοπτικά δίκτυα για τις Ελληνικές εκλογές. Σε αντίθεση με το δημοψήφισμα, αλλά και τις εκλογές του Ιανουαρίου...
οι ξένοι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την ψηφοφορία
της Κυριακής είναι αισθητά λιγότεροι και όχι μεγάλα ονόματα.

Φαίνεται ότι και τα ξένα μέσα ενημέρωσης κουράστηκαν με τις συνεχείς εκλογές και δημοψηφίσματα και μας γύρισαν την πλάτη. Δεν μας παίρνουν πλέον στα ...σοβαρά!

Ένα άλλο θέμα όμως πολύ σημαντικό, που τα διεθνή ΜΜΕ απέσυραν το ενδιαφέρον τους για τις εκλογές είναι το προσφυγικό που έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες, και εκεί επικεντρώνουν το ενδιαφέρον. Μιλώντας με ξένους ανταποκριτές, αλλά και την προσωπική μας εμπειρία με τα ξένα δίκτυα, έχουν ρίξει το μεγαλύτερο βάρος στους πρόσφυγες. Οι αποστολές και τα ρεπορτάζ, εστιάζονται κυρίως στην Τουρκία, τα Ελληνικά νησιά, βαλκανικές, κεντρικές και ανατολικές χώρες της Ευρώπης.

Σε μηνύματα που ζητάμε την έγκριση για πολιτικό ρεπορτάζ και κυρίως για τους πολιτικούς και τις εκλογές, μας απαντούν αρνητικά. Ρεπορτάζ μόνο Κυριακή και Δευτέρα εάν δεν υπάρχει κάτι συγκλονιστικό στην πολιτική ζωή. Έτσι, οι αποστολές, στα κέντρα προσφύγων εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων συγκεντρώνουν το μέγιστο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τα διεθνή ΜΜΕ.

Οι ελάχιστοι ξένοι ανταποκριτές που βρίσκονται στην Ελλάδα, και όσοι πρόκειται να καλύψουν την ημέρα των εκλογών, μιλούν για αποτελέσματα που κρύβουν πολλές εκπλήξεις και δεν συμφωνούν με τις δημοσκοπήσεις.

Σε αυριανή μας ανάρτηση, θα ριψοκινδυνεύσουμε κάποιες εκτιμήσεις, μαζί με εκτιμήσεις ξένων διπλωματών, μέσα από μια προσωπική προσέγγιση του εκλογικού αποτελέσματος!

Εντωμεταξύ 3 μέρες πριν τις εκλογές φουντώνει και η μάχη της πλατείας. Ένα παρωχημένο φαινόμενο που θυμίζει δεκαετία του ΄80. Όταν ο Παπανδρέου και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, περιφερόμενοι, σαν πραματευτές και γυρολόγοι, από πλατεία σε πλατεία έδιναν τη μάχη, με συγκεντρώσεις εντυπωσιασμού και παθιασμένους οπαδούς, μεταφερόμενους με χιλιάδες αυτοκίνητα σε όλη την Ελλάδα.

Κάτι που αναβιώνει σήμερα, με ελάχιστη επιτυχία, αφού βλέπεις περισσότερους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που πάνε μήπως και βρουν ένα μπουκάλι νερό!. Η ΕΡΤ την οποία πληρώνει ο Ελληνικός λαός, με πολυκάμερα συνεργεία ακολουθεί τον υποψήφιο αρχηγό, «φεσώνοντας» την τσέπη του Έλληνα πολίτη. Κάτι που δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πέρα από ιδιωτικές τηλεοράσεις που μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, οι κρατικές, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, κ.ά, ένα συνεργείο καλύπτει ειδησεογραφικά τις δραστηριότητες και τίποτα περισσότερο. Εδώ ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ σε φωτισμούς και τεχνικά μέσα, για να κάνει το κέφι του ο κάθε «βλαμένος» και πολιτικά άρρωστος για να έχει τα 10 λεπτά δωρεάν δημοσιότητα.

Αυτή η δωρεάν δημοσιότητα, έχει γεμίσει την ιδιωτική και κρατική τηλεόραση με σκουπίδια τις τελευταίες μέρες μέσα από συζητήσεις και διαφημιστικά μηνύματα. Έχει γίνει ένας απέραντος προεκλογικός σκουπιδότοπος με τα όσα βλέπει και ακούει από τους υποψηφίους. Διότι με βάση την απόφαση της διακομματικής, όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές δικαιούνται τηλεοπτικό χρόνο προβολής.

Έτσι ο Κάθε «βαρεμένος» και πνευματικά «ανάπηρος» βρίσκει την ευκαιρία να βγαίνει στη μικρή οθόνη και να λέει τόσες «μ@λ@κίες» που είναι ντροπή για την ίδια την πολιτική ζωή του τόπου.

Και δεν φτάνουν τα όσα ακούς σε διάφορες συζητήσεις, που σε στέλνουν κατ΄ευθείαν στο ψυχιατρείο, αλλά προβάλλουν δωρεάν και κακόγουστα πολιτικά διαφημιστικά μηνύματα για να πείσουν την πελατεία τους, χωρίς να πληρώνουν ευρώ.

Όλα αυτά που εκπέμπονται από περιθωριακά «κόμματα» καλό θα είναι να γίνει μία συλλογή και να «διδάσκονται» στα πανεπιστήμια σε νέους φοιτητές για να εμπλουτίζουν τις πολιτικές τους «γνώσεις» εκκολαπτόμενοι πολιτικοί!!!

Πιστεύω ότι με νόμο ή με κυβερνητικές αποφάσεις θα πρέπει να απαγορευτεί σε «αποκόμματα» που έχουν δύναμη κάτω από 2,5% να τους δίνεται δωρεάν τηλεοπτικός χρόνος για μηνύματα η πολιτικά διαφημιστικά σπότ. Τέτοιου είδους φαινόμενα και πολιτικά διαφημιστικά μηνύματα που προβάλλονται από κρατική και ιδιωτική τηλεόραση, προσβάλλουν τη νοημοσύνη του 'Έλληνα πολίτη!
Αν θέλουν την προβολή, να πληρώσουν!
Keywords
Τυχαία Θέματα