Το σεναριο αρπαγης του boeing aπο τρομοκρατες προκρινουν οι αμερικανοι...

23:51 15/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Δεν έχει τέλος το θρίλερ με το Boeing 777 των Malaysia Airlines που αγνοείται από τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Την ώρα που οι μαλαισιανές αρχές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, έπειτα ...
από το φιάσκο των αλλεπάλληλων διαψεύσεων που παρακολουθούσαμε καθημερινά στις συνεντεύξεις Τύπου που έδιναν, οι Αμερικάνοι ανέλαβαν επίσημα τις έρευνες για την τύχη των 239 επιβαινόντων στο μοιραίο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, CIA
και FBI συνεργάζονται και ψάχνουν για στοιχεία, ερευνώντας το προφίλ και την προσωπική ζωή όλων των επιβατών και των πιλότων, ελπίζοντας να οδηγηθούν στη λύση του μυστηρίου του χαμένου αεροσκάφους.

Κιι ενώ, οι Αμερικανοί ανέλαβαν τα ηνία, δημοσιοποιούνται νέα σενάρια για το πώς χάθηκε από τα ραντάρ το Boeing 777, καθώς και τι έχουν απογίνει οι 239 ψυχές που πετούσαν από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο Associated Press, μετέδωσε ότι υπάρχουν φόβοι πως το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών βρίσκεται στα χέρια τρομοκρατών και μάλιστα σε φιλικό γι' αυτούς έδαφος. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, μάλιστα, οι τρομοκράτες έχουν κρυφτεί και αναμένεται σε λίγο καιρό να δημοσιοποιήσουν τα αιτήματά τους.

Στο μεταξύ, εμπειρογνώμονας της πολιτικής αεροπορίας, μιλώντας στο ABC έδωσε μία ακόμη πιθανή εξήγηση για την στροφή που φέρεται να έκανε το αεροσκάφος, αλλά και για το γεγονός ότι ανέβηκε μέχρι τα 45.000 πόδια.

Όπως είπε, η πιθανότερη εξήγηση γι' αυτή την κίνηση του Boeing 777 έχει να κάνει με την συμπίεση μέσα στο θάλαμο των επιβατών, καθώς σε τέτοιο ύψος και χωρίς ειδικό εξοπλισμό (ροή οξυγόνου, ειδικά γιλέκα αποσυμπίεσης) όλοι οι επιβαίνοντες – εκτός των πιλότων που έχουν ξεχωριστές, ειδικές μάσκες στο πιλοτήριο – θα έχουν σίγουρα πεθάνει!

Νωρίτερα το Σάββατο, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, αποκάλυψε ότι το αεροπλάνο μπορεί να πετούσε έως και επτά ώρες μετά την τελευταία καταγραφή του στίγματός του από τα ραντάρ! Για τον λόγο αυτό οι έρευνες του πολεμικού ναυτικού και της βασιλικής αεροπορίας της Μαλαισίας, όπως είπε, θα εστιαστούν πλέον σε δύο βασικές διαδρομές: Ταϊλάνδη-Καζακστάν και Ινδονησία-Νότια Ινδία. Εξάλλου και οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος μπορεί να συνετρίβη βόρεια του Καζακστάν ή στον Ινδικό ωκεανό.

Παράλληλα ο κ. Ραζάκ αναζωπύρωσε τα σενάρια για πιθανή αεροπειρατεία στο αεροσκάφος καθώς υποστήριξε ότι «υπάρχει μεγάλη βεβαιότητα» πως κάποιος μέσα από το αεροπλάνο έκλεισε επίτηδες το σύστημα τηλεπικοινωνιών του Boeing της Malaysia. Όπως σημείωσε, η εξαφάνιση του Boeing 777 ήταν «ηθελημένη πράξη».

H τελευταία δορυφορική καταγραφή του αεροσκάφους, με βάση όσα αποκάλυψε ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός, έγινε στις 8:11 τοπική ώρα το πρωί του περασμένου Σαββάτου, επτά ώρες, δηλαδή, από τη στιγμή που το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας.

Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Το σεναριο αρπαγης του boeing aπο τρομοκρατες προκρινουν οι αμερικανοι...,