Το ψηφοδελτιο της παρουσιασε η υπ. περιφερειαρχης αγλαια κυριτση...

15:13 5/5/2014 - Πηγή: Fimotro
«Έχουμε το σχέδιο, έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε πάνω από όλα τη θέληση να σταματήσουμε την καταστροφή, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση,...
να οργανώσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση» δήλωσε από την Σάμο η υποψήφια Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση όπου βρέθηκε προκειμένου να παρουσιάσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ και την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Ευαγγελία Μαρόλια.

Η κυρία Κυρίτση ανέφερε επιγραμματικά τους στόχους του συνδυασμού που αφορούν στα μέτρα στήριξης και ανακούφισης από την ανθρωπιστική
κρίση και το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών της περιφέρειας. «Εμάς δεν μας δεσμεύει καμία υπογραφή μόνο ο λαός. Αυτός ο λαός που πρέπει στις 18 του Μάη να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να γίνει πρωταγωνιστής από απλός θεατής. Μας λένε λαϊκιστές όταν αναφερόμαστε στην ανεργία που αγγίζει το 30%. Αν το δικαίωμα στη δουλειά, στην παιδεία και την υγεία είναι λαϊκισμός τότε ναι είμαστε λαϊκιστές» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας της. Πολύ ψηλά στην ατζέντα η υποψήφια περιφερειάρχης έβαλε το ακτοπλοϊκό πρόβλημα, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας της κάλεσε στο βήμα την κ. Μαρόλια η οποία με την σειρά της αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της όσον αφορά στα τρία νησιά της Σάμου και κυρίως στην προοπτική βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος που θα φέρει ανάπτυξη και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Μετά την παρουσίαση των 11 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό ΣΑΜΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Τάσος Κοζώνης ο οποίος προέτρεψε όλους να μετατρέψουν την αγανάκτηση σε διεκδίκηση. Μιλώντας για το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού είπε χαρακτηριστικά «Δεν έχει σημασία η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Όσοι απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας είναι εκλεκτοί. Προσδοκούμε να διαμορφώσουμε τοπικά ένα δημιουργικό, αυτοδιοικητικό κοινωνικό και αναπτυξιακό πεδίο αμφισβητώντας κάθετα το ισχύον σύστημα».

Ο κ Κοζώνης παρουσίασε τους 63 υποψηφίους ενώ τον λόγο πήρε τέλος η βουλευτής Σάμου Αγνή Καλογερή καλώντας όλους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Αγλαΐας Κυρίτση και του Τάσου Κοζώνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα