''to προβλημα της ελλαδας δεν ειναι η ε.ε, αλλα η ιδια η χωρα''...

16:53 23/5/2014 - Πηγή: Fimotro
«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα, είναι η ίδια το πρόβλημα. Εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα, αλλά συμφωνώ...
με όλες τις θέσεις του υποψηφίου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γκι Φέρχοφσταντ». Με αυτά τα λόγια απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεϊντέρς μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr
για την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Ο κ. Ρεϊντέρς υπουργός Οικονομικών του Βελγίου την εποχή που η Ελλάδα έγινε δεκτή στην Ευρωζώνη, είχε δηλώσει παλαιότερα πως η Ελλάδα μπήκε στην νομισματική ένωση, ενώ ήταν γνωστό στους περισσότερους πως η χώρα μας παραποίησε τα στοιχεία. Συνεπώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η ευθύνη βαρύνει και όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, που έκαναν δεκτή την Ελλάδα.

«Στην Ελλάδα δύο κυρίαρχες πολιτικές οικογένειες έκαναν κουμάντο τις τελευταίες δεκαετίες. Ελπίζω οι Έλληνες να καταλάβουν πως έχουν βασικά προβλήματα στον κρατικό τους τομέα και στην οικονομία τους. Και πραγματικά εύχομαι καλή επιτυχία στους Έλληνες».

Παρόλο που στο Βέλγιο παρατηρείται εκλογική πλησμονή καθώς στο Βασίλειο την Κυριακή θα στηθούν τριπλές κάλπες, τόσο για τις Ευρωεκλογές, όσο και για τις τοπικές αλλά και τις εθνικές (ομοσπονδιακές) εκλογές με πιθανό το σενάριο παρατεταμένης ακυβερνησίας, ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε πως το πρόβλημα της χώρας μας είναι το σαθρό της πολιτικό σύστημα, με ένα πελατειακό κράτος που καταστρέφει κάθε προοπτική ανάπτυξης.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα