Το παλατι του ''σουλτανου ερντογαν''...

09:53 5/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Επικρίσεις για την μετεγκατάστασή του σε «παλάτι» 1.000 δωματίων, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώνεται άμεσα, δέχεται ο νέος πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...
Ο Ερντογάν, που έγινε δωδέκατος πρόεδρος της χώρας στις 10 Αυγούστου, αποφάσισε να «σπάσει» την παράδοση 91 ετών, σύμφωνα με την οποία οι Τούρκοι πρόεδροι κατοικούν στο μέγαρο Τσάνκαγια, στο οποίο εγκαταστάθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ την δεκαετία του '20.

Αντί για τον Ερντογάν, στο παραδοσιακό προεδρικό μέγαρο θα κατοικήσει ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου
με την οικογένειά του.

Το νέο «παλάτι» του Ερντογάν οικοδομείται έξω από την Άγκυρα σε μια έκταση 200.000 τ.μ, που υπήρξε δασώδης περιοχή και σημαντικός πνεύμονας οξυγόνου, αφού πρώτα χρειάστηκε να εκριζωθούν εκατοντάδες δέντρα. Η κατασκευή του ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου διαθέτει 1.000 δωμάτια.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της χώρας Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, δήλωσε ότι: «οι κοινωνίες σύρονται στο χάος, όταν αψηφούν τις παραδόσεις τους», ενώ εκπρόσωπος του Εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας ανέφερε ότι ο Ερντογάν, θέλει να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Κεμάλ Ατατούρκ, με την μετακόμισή του στην πολυτελή έπαυλη.

Ο τουρκικός Τύπος «μεταφράζει» την εγκατάσταση Ερντογάν στη νέα μεγαλοπρεπή κατοικία ως το μήνυμα που θέλει να περάσει ο νέος πρόεδρος στη χώρα, ότι όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, πριν από την εκλογή του, δεν θα είναι ένας «τυπικός» πρόεδρος, αλλά θα ασκήσει και ισχυρή εκτελεστική εξουσία, κάνοντας πλήρη χρήση των δυνατοτήτων που δίνει το Σύνταγμα στον πρόεδρο της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα