Το νοεμβριο η εκθεση της τροικας για την ελλαδα

13:53 3/10/2012 - Πηγή: Fimotro
Για το Νοέμβριο μεταθέτουν πληροφορίες του πρακτορείου Reuters της έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα την ώρα που η Ελλάδα περιμένει με αγωνία να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις για λάβει την δόση...
των 31,5 δισ. ευρώ. Σε ανάλυση του το πρακτορείο επιμένει στις πληροφορίες του ότι η έκθεση θα παρουσιαστεί μετά τις εκλογές
στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ κάθε βήμα που κάνει η Ελλάδα για να διορθώσει τα δημοσιονομικά της μοιάζει να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την εξίσωση του χρέους, αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο.

O προϋπολογισμός που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα περιέχει κάποια θετικά νέα, για παράδειγμα την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά από το 2002, αλλά και κάποιες ιδιαίτερα ανησυχητικές προβλέψεις.

Οι πιο ανησυχητικές είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα η πρόβλεψη για ύφεση 3,8% το 2013 και για αύξηση του χρέους στο 179,3% του ΑΕΠ.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι η πιθανότητα η Ελλάδα να καταφέρει να πιάσει το στόχο του χρέους φαίνεται αρκετά μικρή, κάτι που δικαιολογεί εκ των υστέρων τη ρήτρα που περιείχε η έκθεση της τρόικας και η οποία ανέφερε ότι «η εξέλιξη του χρέους είναι εξαιρετικά ευαίσθητη σε καθυστερήσεις στο πρόγραμμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα