Το... μενου ενος βιβλιου που ξεσηκωνει αντιδρασεις

10:03 14/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Παναγιώτης Τσούτσιας
(από το Έθνος)
Μέσα σε 175 ηλεκτρονικές σελίδες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπερασπίζεται τη φράση «τα φάγαμε όλοι μαζί», που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τεκμηριώνοντας με αριθμούς αλλά και προσωπικές ιστορίες καθημερινών...
ανθρώπων «την έννοια της συνευθύνης και συνενοχής των πολιτών στο πάρτι που έγινε».
Ο πρώην υπουργός μέσα από το ηλεκτρονικό βιβλίο του με τίτλο «Τα φάγαμε όλοι μαζί» -διατίθεται από χθες- επιχειρεί να περιγράψει
ότι η «δημοσιονομική κρίση είναι και δικό μας δημιούργημα...», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «φυσικά δεν έχουν όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης, η ευθύνη ξεκινάει από τα πάνω προς τα κάτω».
Με διαγράμματα και αριθμούς αλλά και πολιτικά σχόλια, στον πρόλογο του e-book, ο κ. Πάγκαλος επισημαίνει ότι «οι πολίτες είτε με πράξεις, είτε με την εκπορευόμενη από την ενοχή απραξία τους, είτε απλά εκλέγοντας ακατάλληλα πολιτικά πρόσωπα για να διαχειριστούν τα κοινά, συμμετέχουν με συλλογικό τρόπο στη δημοκρατία και έχουν την ευθύνη των επιλογών τους...».

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, το μήνυμα της φράσης «μαζί τα φάγαμε» αναδεικνύει ότι «όλοι ευθυνόμαστε» και «είμαστε συνυπεύθυνοι για τη δημιουργία των ελλειμμάτων και του χρέους». Σημειώνεται ότι στο κείμενο του πρώην υπουργού υπάρχουν αναφορές για την κριτική που ασκούν τα κόμματα της Αριστεράς, χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστικής έμπνευσης κόμμα, ενώ σε ό,τι αφορά το σύνθημα «φέρτε πίσω τα λεφτά μας» και για τους «κλέφτες» της Βουλής υποστηρίζει πως μόνο μια δικαιολογία έχουν: «την απύθμενη βλακεία και έλλειψη πληροφόρησης? και βεβαίως δείχνουν ότι υπάρχουν στη χώρα μας πυρήνες, σκοτεινοί, κομμουνιστικής και φασιστικής έμπνευσης που βρέθηκαν να αγωνίζονται στο ίδιο πεζοδρόμιο?».
Προσθέτει δε πως «υπερεπαναστάτες αναρχικοί ή οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και χρυσαυγίτες με τις κουκούλες τους αδελφωμένοι, είναι οι πρωτεργάτες των επεισοδίων εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας που διέλυσαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη». Στο ερώτημα «τι χρώμα έχει το χρέος; Είναι μπλε; Πράσινο; Κόκκινο», ο κ. Πάγκαλος παραθέτει στοιχεία και διαγράμματα, από το 1974 μέχρι και σήμερα, ασκώντας κριτική στα κόμματα της Αριστεράς γιατί, ως κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν αντέδρασαν καταθέτοντας προτάσεις.
«Δεν αντέδρασαν»
«Ολα αυτά χρόνια ουδέποτε εκπρόσωπος της Αριστεράς αντέδρασε σε προσλήψεις, αυξήσεις μισθών? αντίθετα, σε συζητήσεις και προτάσεις τους ήθελαν και άλλες, πιο πολλές ακόμα παροχές...», σημειώνει ο κ. Πάγκαλος, για να προσθέσει πως «κανένας δεν εδήλωσε κάτι για τις μούντζες προς τη Βουλή, για τις απειλές ότι θα φύγουν νύχτα οι πολιτικοί με ελικόπτερο. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας δήλωνε στη Βουλή ότι θα φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μας».
Φταίνε μόνο οι πολιτικοί για τη διαφθορά στην Ελλάδα; Οχι, απαντά ο Θ. Πάγκαλος και εξηγεί ότι «η πραγματική διαφθορά των πολιτικών ούτε υπήρξε ούτε θα είναι στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον καθοριστικό φαινόμενο για τη σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας». Ο κ
Keywords
Τυχαία Θέματα