Το mega δεν πρεπει να κλεισει

13:27 8/9/2016 - Πηγή: Fimotro
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ, Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ!
Γράφει ο Κ.Π.
([email protected])
Δεν χωράει καμιά αμφιβολία ότι το Mega ήταν ένα κορυφαίο...
κανάλι, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Ανεξάρτητα από τα ιδεολογικά πιστεύω των ιδιοκτητών του και τις ιδεοληψίες των δημοσιογράφων.
Το
Mega είχε μια ποιότητα την οποία δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Με απλά λόγια ήταν και είναι ένα μαγαζί γωνία. Η τύχη που του επιφύλασσε η μοίρα δεν του άξιζε. Τα λάθη του παρελθόντος που ξεκίνησαν με τη δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης με το ν.1866/89 άργησαν πολύ να κάνουν την εμφανησή του. Η λειτουργία της ξεκίνησε ανορθόδοξα χωρίς κανόνες και ασύδοτα, σε ένα παρθένο και άγνωστο τοπίο για τα ελληνικά δεδομένα.

Η υπερεκμετάλλευση του παρθένου αυτού χώρου, μέσα από το κυνήγι του εύκολου πλουτισμού, επιρροής και λάμψη στην κοινωνία, χωρίς κανόνες και έλεγχο θεσμοθετημένων οργάνων έφεραν τη σημερινή φούσκα. Το ίδιο θα συνέβαινε σε μια επιχειρηματική υπερεκμετάλλευση σε οποιοδήποτε παρθένο πεδίο χωρίς κανόνες και περιορισμούς ενός προϊόντος.

Ο σκληρός ανταγωνισμός των καναλαρχών, ξοδεύοντας τεράστια ποσά σε πρόγραμμα, προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, δεν το άντεχε η ελληνική αγορά. Η τηλεόραση όπως έχουμε ξαναγράψει είναι ένα ακριβό σπόρ που μπορεί να δίνει λάμψη και δύναμη, αλλά οδηγεί και στην καταστροφή από λάθος χειρισμούς. Η Αγορά πρέπει να μείνει ελεύθερη, χωρίς των αριθμό 4 και να λειτουργήσει μέσα από θεσμοθετημένες ανεξάρτητες αρχές και κανόνες για να κάνει την αυτορυθμισή της.

Τα 246 εκ. που αναγκάστηκαν να «…πληρώσουν» οι υπερθεματιστές, είναι αστρονομικό ποσό και ποτέ δεν θα δοθεί διότι δεν υπάρχει στην αγορά. Τα παιχνίδια που παίζονται είναι πολιτικά. Εάν τα κανάλια λειτουργήσουν με βάση το διαγωνισμό, τότε οικονομικά θα καταρρεύσουν.

Προκειμένου λοιπόν να επιβιώσουν, θα καταφύγουν σε άλλα «μέσα» και «σαβουροδιαφημίσεις» «τηλετζόγο», και ότι άλλο μπορεί να φέρει χρήμα, με την ποιότητα του προγράμματος να πέφτει σε χαμηλά επίπεδα.

Αυτό φαίνεται και τώρα που δεν υπάρχει έλεγχος από το ΕΣΡ. Το τι σαβουροδιαφημίσεις παίζονται και τι βλακείες ακούγονται από τα μικρόφωνα κάποιων καναλιών, ανεξέλεγκτα, σε στέλνουν στο ...τρελοκομείο!!!

Οι εργαζόμενοι στο Mega και σε όσα κανάλια κινδυνεύουν, πρέπει οι ίδιοι να αντισταθούν και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εργαζομένων της ΕΡΤ που αντιστάθηκαν και κέρδισαν μέσα από αγώνες και θυσίες.

Έζησα από κοντά τον αγώνα τους όταν ένα σάντουιτς το μοιραζόντουσαν στο ραδιομέγαρο και αργότερα στην ΕΡΤόπεν 2 και 3 άτομα ή μια τυρόπιτα, όπως και τη βοήθεια σε τρόφιμα από συναδέλφους, αλληλέγγυους και χορηγούς από σούπερ μάρκετ, όταν 2500 χιλιάδες πετάχτηκαν στο δρόμο. Οι εργαζόμενοι όλων των καναλιών που κινδυνεύουν, πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να οργανωθούν με απώτερο σκοπό την αυτοδιαχείριση παίρνοντας το παράδειγμα της ΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοινωσή της τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων στα ΜΜΕ και συμμετέχει στην 24ωρη απεργία του Σαββάτου 10/9 που κήρυξαν τα σωματεία σε όλα τα ΜΜΕ. Ο αγώνας τώρα αρχίζει.

Εκτιμώ και πάλι, ότι ο διαγωνισμός θα εκπέσει στα δικαστήρια πολύ σύντομα, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα είναι εκτεθειμένη διπλά. Είπαμε το «μαύρο» της ΕΡΤ έριξε Σαμαρά-Βενιζέλο, το «μαύρο» των καναλιών θα ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΠΑΠΠΑΤΣΙΠΡΑ.

Σε άλλη ανάρτηση θα σας πω τι λέει ο αστρολόγος που μελετάει την υπόθεση και πιο θα είναι το αποτέλεσμα για τις άδειες και η εκτιμησή του για εκλογές… Άντε γεια!
Keywords
Τυχαία Θέματα