Το κοκκινο μιξερ του κωστα αρβανιτη

18:23 31/3/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο "Περαστικός"Το ότι ο Κώστας Αρβανίτης ήταν ΠΑΣΟΚ, ήταν γνωστό τοις πάσι. Το ότι με την εκλογική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς τα πάνω, άρχισε κι αυτός να μετατοπίζεται προς τ’ αριστερά, είναι επίσης γνωστό. Ο Κώστας Αρβανίτης είναι η κλασική... περίπτωση του ανθρώπου, που, με τα λεφτά των άλλων, ήθελε να γίνει σώνει και καλά ήρωας. Πληρωνόταν από την ΕΡΤ, με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, και
όπου στεκόταν και βρισκόταν τα έβαζε με την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ που τον φίμωνε, η ΕΡΤ που του έκοβε τις εκπομπές, η ΕΡΤ που τον κακομεταχειριζόταν. Και, φυσικά, η ΕΡΤ που συνέχιζε να τον πληρώνει.
Ο Κώστας Αρβανίτης φόρεσε την κουκούλα του αριστερού, όπως και πολλοί άλλοι. Γιατί έτσι τον βόλευε, γιατί οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές, γιατί και οι υποσχέσεις που του δόθηκαν δεν ήταν αμελητέες. Ο πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ έδειξε μια υποδειγματική αριστερή νομιμοφροσύνη όσο απασχολούταν στη δημόσια τηλεόραση, στο όνομα μιας αδέσμευτης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Και την νομιμοφροσύνη του αυτή την εξαργύρωσε και με το παραπάνω. Την εξαργύρωσε όμως....Ο Κώστας Αρβανίτης αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, στο όνομα μιας ανεξάρτητης διαχείρισης του κομματικού ραδιοφώνου από ένα μη κομματικό μέλος. Η ανεξαρτησία, είναι μια έννοια παντός καιρού, ιδιαίτερα προσφιλής στους αριστερούς νομιμόφρονες και επιπλέον έχει και μια άλλη ιδιότητα: ξεχειλώνει και «μαζεύει» κατά το δοκούν.Εκεί ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ λοιπόν επιδόθηκε καταρχήν και σε κάτι ακόμη που ξέρει να κάνει καλά (εκτός από το να εξαργυρώνει τη νομιμοφροσύνη του): Στις ισορροπίες των ομάδων, των τάσεων, των συνιστωσών. Ένας ολόκληρος ΣΥΡΙΖΑ έχει συνιστώσες, δε θα έχει και το κομματικό ραδιόφωνο; Παρότι ήρθε σε σφοδρή σύγκρουση με την παλιοπαρέα και τους παλιόφιλους ενός πρώην ντράμερ – τσιφλικά της οδού Σαρρή, τελικώς, στο όνομα των ισορροπιών (και του μηνιαίου μισθού που είναι μεγαλύτερος από αυτόν στην ΕΡΤ) συμβιβάστηκε μαζί του. Ήρθαν και μερικοί παλιόφιλοι και άλλοι νομιμόφρονες, πάσης φύσεως δηλούντες αριστεροί και μαχόμενοι (sic) δημοσιογράφοι από την κοινωνική ζωή του Κώστα Αρβανίτη και συμπληρώθηκε το νέο πρόγραμμα του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ.«Τα όνειρά σου κόκκινα, τα όνειρά μου άσπρα, ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει ροζ...» και τα λοιπά και τα λοιπά. Μόνο που σ’ αυτό το μίξερ, δε χωράνε κατ’ ανάγκην οι αξίες της Αριστεράς (τις οποίες ο Κώστας Αρβανίτης αγνοεί επιμελώς) και κυρίως η ηθική, η επαγγελματική ηθική όμως, με την οποία δεν έχει και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις. Έκοψε αυθαίρετα εκπομπές –στο όνομα της ανανέωσης αλλά και για να χωρέσουν κάποιοι παλιόφιλοι- και οι παραγωγοί και οι συνεργάτες που αποπέμφθηκαν το έμαθαν από το δελτίο τύπου που εξέδωσε με το πρόγραμμα του σταθμού. Για τα «μαγαζιά» του ΔΟΛ, του Πήγασου ή του Αλαφούζου, μπορεί να είναι μια συνήθης και προσφιλής πρακτική, όχι όμως για ένα σταθμό της Αριστεράς. Μάλλον ο ΠΑΣΟΚογενής Κώστας Αρβανίτης είναι συντονισμένος όχι στους 105.5, αλλά στη συχνότητα που εκπέμπουν τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ.Από την άλλη, μπορεί ο εν λόγω δημοσιογράφος να μην κατάφερε τελικά να κρατήσει την εκπομπή του στην ΕΡΤ, κράτησε όμως τη μεθοδολογία και τις πρακτικές των προϊσταμένων του που τόσο οικτίρει. Οπότε, κάτι έμαθε κι αυτός από τη δημόσια τηλεόραση.Ο 3ος όροφος της οδού Σαρρή υποδέχεται τις... ηρωικές φυλές των φίλων και των παλιόφιλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα