''το καθεστως ασαντ χρησιιμοποιησε χημικα οπλα''...

22:30 9/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Πεπεισμένος ότι το καθεστώς Άσαντ έκανε χρήση χημικών όπλων εμφανίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν. «Είναι ξεκάθαρο ότι το καθεστώς χρησιμοποίησε ...
χημικά όπλα και πυραύλους» ανέφερε ο Ερντογάν μιλώντας στην Αν Κάρι, αν και πρόσθεσε ότι δεν έχει συγκεκριμένα στοιχεία για το που και πότε έγινε η χρήση.Εκτίμησε, όμως, ότι η «κόκκινη γραμμή» που είχε θέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα έχει παραβιαστεί.
«Θέλουμε οι ΗΠΑ να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες.
Το τι είδους θα είναι αυτές θα το συζητήσουμε» συνέχισε ο Ερντογάν ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Ομπάμα στις 16 Μαΐου. Έσπευσε, πάντως, να διευκρινίσει ότι η Τουρκία θα παρέχει από «την πρώτη στιγμή» τη βοήθειά της είτε για επιβολή ζώνης μη πτήσεων είτε για να προσφέρει το έδαφός της σε αμερικανούς στρατιώτες.
Ως απόδειξη για τη χρήση χημικών ο τούρκος πρωθυπουργός επικαλέστηκε «υπολείμματα από πυραύλους» - περισσότερους από 200 στον αριθμό – μαζί με τα τραύματα που έφεραν οι Σύροι που ζήτησαν ιατρική βοήθεια στην Τουρκία.
Απέρριψε, επίσης, κάθε υπαινιγμό ότι μπορεί οι αντάρτες να ήταν αυτοί που χρησιμοποίησαν χημικά όπλα. «Πως θα μπορούσαν να τα προμηθευτούν; Και από ποιόν;» αναρωτήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Απευθυνόμενος, τέλος, στον Μπασάρ αλ Άσαντ τον προέτρεψε να φύγει από τη Συρία καθώς «αργά ή γρήγορα η αντιπολίτευση θα τον πιάσει».Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα