''to grexit φευγει, το greecovery'' eρχεται...

20:36 31/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ περιορίζονται, και αν συνεχιστούν οι τωρινές συνθήκες τότε σύντομα η χώρα θα βιώσει μία ανάκαμψη (Greecovery), αναφέρουν στην έκθεσή τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ...
οι αναλυτές της Berenberg Bank.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι το κλίμα βελτιώνεται και η ελληνική οικονομία εμφανίζει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, αναφέρεται πως η κυβέρνηση συνασπισμού στην Αθήνα έχει κάνει μια αρκετά καλή
δουλειά, και ότι οι απαιτήσεις από την τρόικα, που πλέον έχουν γίνει περισσότερο ρεαλιστικές, έχουν βελτιώσει τις προοπτικές για την οικονομία.
«Το τρέχον καθεστώς οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα είναι συμβατό με το στάσιμο ΑΕΠ. Αυτό είναι ήδη μια τεράστια αλλαγή μετά από τρία χρόνια βαθιάς ύφεσης. Το πιο σημαντικό είναι ότι η πρόσφατη βελτίωση στο κλίμα υποδηλώνει ότι η ελληνική οικονομία θα ξεκινήσει να βιώνει ανάπτυξη σε τριμηνιαία βάση, από το γ΄ τρίμηνο του 2013», αναφέρεται στην έκθεση της Berenberg.
Επίσης, οι αναλυτές σημειώνουν ότι «η απουσία αρνητικών πρωτοσέλιδων ενθαρρύνει τους τουρίστες από τη Δυτική Ευρώπη να επιστρέψουν στις ελληνικές παραλίες (ναι, τα ξενοδοχεία είναι τώρα φθηνότερα) και τους επενδυτές να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία».
«Ασφαλώς, θα μπορούσε επίσης να πάει στραβά. Αλλά εάν όλες οι πλευρές παραμείνουν στην πορεία, ένα Greecovery θα μπορούσε να αναπτυχθεί σύντομα. Εάν ακόμη και η Ελλάδα αναστρέψει, οι εκτιμήσεις παγκοσμίως για την ευρωζώνη μπορεί να βελτιωθούν μέχρι το τέλος του έτους», καταλήγει η έκθεση της Berenberg Bank.
Keywords
Τυχαία Θέματα