Το γιαουρτι...

10:25 6/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος
Αγαπητό Fimotro,
μπορεί οι δημοσκόποι να διάλεξαν ως βολικό σενάριο της στιγμής το ''ο Μπαλτάκος έδωσε την πρωτοπορία στο Σύριζα με 2% τη στιγμή που η ΝΔ ήταν στα ίσια ή και μπροστά απ' αυτόν'', και μπορεί το...
Ποτάμι να εξακολουθεί ''φουσκωμένο'', όμως ο Χρήστος που φέρνει κάθε εβδομάδα το γιαούρτι του στην Αθήνα από την Καρδίτσα, μας τα έλεγε αλλιώς χθες το μεσημέρι. Η κατάσταση στο νομό του είναι ''Σύριζα παντού, η λέξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
δεν αναφέρεται πουθενά, το Ποτάμι δεν το ξέρουν, ΧΑ σε χαμηλά επίπεδα αλλά όχι ανύπαρκτη''. Όλα αυτά σ' ένα νομό στον οποίο η ΝΔ είχε επικρατήσει το 2012 με 9,5% του Σύριζα, ο οποίος είχε πάρει 25%, το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 13% και η ΧΑ 7%. Σ΄ ένα νομό που έδωσε αποτελέσματα πολύ κοντά στα τελικά εθνικά.

Για να μη καούν λοιπόν στο χυλό και φυσάνε και το γιαούρτι οι δημοσκόποι, καλό είναι να λαμβάνουν πιο σοβαρά υπ' όψιν τους τα μηνύματα από την επαρχία, η οποία τον Ιούνιο του '12 είχε δώσει τη νίκη στο Σαμαρά, μαζί με την ηλικιακή ομάδα των 65+ ετών. Η φτώχεια και η ανεργία είναι αυτά που καθορίζουν την τελική απόφαση των ψηφοφόρων σε μία περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση.

Η υπόθεση Μπαλτάκου από μόνη της, δε μπορεί κατά τη γνώμη μου να αλλάξει (ριζικά) τίποτα στο πολιτικό σκηνικό, αφού ζούμε σε μία χώρα που έδωσε την πρωθυπουργία σε κάποιον που οργάνωσε και υλοποίησε το 1993 την αποστασία και την πτώση της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης Μητσοτάκη, και το 2010 (φορώντας το αντιμνημονιακό προσωπείο του) την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, του οποίου την πολιτική συνέχισε μετέπειτα!

Ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα