Το γαλα της οργης απειλει την κυβερνητικη συνοχη...

18:42 26/3/2014 - Πηγή: Fimotro
«Μπαρούτι» μυρίζει το κλίμα που επικρατεί στις κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα φημολογούμενα μέτρα που θα περιλαμβάνει το κρίσιμο νομοσχέδιο...
που αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Βασική αιτία που έχει εξοργίσει τους βουλευτές είναι η παντελής έλλειψη ενημέρωσης για την τελική μορφή των μέτρων που απορρέουν από την περίφημη έκθεση του ΟΟΣΑ και τα οποία αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βουλευτές της ΝΔ έχουν μαζευτεί από νωρίς στο εντευκτήριο της Βουλής και σχεδιάζουν την αντίδρασή τους καθώς αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «εως χθες γνωρίζαμε για το γάλα και ζητούσαμε από το υπουργείο να μας ενημερώσει εγκαίρως για το περιεχόμενό της. Σήμερα μαθαίνουμε από τις εφημερίδες για ρυθμίσεις που αφορούν ταξί, φορτηγά και φαρμακεία. Μας τηλεφωνούν ψηφοφόροι μας που ενδιαφέρονται να μάθουν τι συμβαίνει και δεν ξέρουμε τι να τους πούμε».

Άλλος βουλευτής αναφέρει «για εμάς τους βουλευτές επαρχίας τα φαρμακεία αποτελούν εκλογικά κέντρα. Δεν πρέπει να περάσουν αυτές οι ρυθμίσεις και μάλιστα ενόψει εκλογών».

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ζητούν είναι να υπάρξει άμεσα ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να ετοιμάσουν προτάσεις με «ισοδύναμα» μέτρα.

Να σημειωθεί ότι οι ενστάσεις αναμένεται να εκφραστούν κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής (16:00). Αν και το θέμα συζήτησης είναι άσχετο (για το ν/σ του υπ Ναυτιλίας), τα μέλη της επιτροπής – μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Γ. Βλάχος, Θ. Μωραϊτης, Μ. Κασσής κ.α. πιθανότατα θα ζητήσουν από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να ενημερώσει άμεσα για το επικείμενο πολυνοοσχέδιο.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα