Το ''φιρμανι'' της τροικας στο μανιτακη για τις απολυσεις...

19:24 9/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ...
Την επιμονή τους ότι πρέπει να αποχωρήσουν από το δημόσιο τομέα 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι εξέφρασε σήμερα η Τρόικα «με τον πιο επίσημο τρόπο», προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνη Μανιτάκη...
Οι εκπρόσωποι της Τρόικας ενημέρωσαν νωρίτερα σήμερα τον υπουργό ότι θα πρέπει να έχουν φύγει 20.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο ως το τέλος του 2014, εκ των οποίων 2.000 μέχρι τον Ιούνιο και 7.500 μέχρι το τέλος του τρέχοντος
έτους.

Αμέσως, ο κ. Μανιτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη και ορίστηκε συνάντηση των δύο ανδρών για το μεσημέρι της Τρίτης.

Πράγματι, οι κ.κ. Κουβέλης και Μανιτάκης συναντήθηκαν στις 2 το μεσημέρι στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αγίου Κωνσταντίνου. Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, συμφωνήθηκε να μην γίνει προσπάθεια να μεταπειστούν οι εκπρόσωποι των δανειστών, δεδομένου ότι ούτε η ΔΗΜΑΡ ούτε ο κ. Μανιτάκης επιθυμούν να μετακινηθούν από τη θέση τους.

Συγκεκριμένα, συνεργάτες του κ. Κουβέλη χαρακτήριζαν «προσχηματική» την επιμονή της Τρόικας στην απομάκρυνση επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, αφού δεν μπορούν να υπάρχουν εκ των προτέρων στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα τεθούν οριστικά σε αργία από τα πειθαρχικά συμβούλια.

Γι' αυτό το λόγο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ο κ. Μανιτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών, να μην δεσμευτεί στους παραπάνω αριθμούς των αποχωρήσεων.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα