Το eurogroup θα επικυρωσει την συμφωνια

08:34 12/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Αποστάσεις για την επόμενη ημέρα της συμφωνίας κράτησε το Βερολίνο, ενώ στάση αναμονής τηρούν οι Βρυξέλλες. «Η Γερμανία θα εξετάσει τη συμφωνία με την Ελλάδα για το τρίτο πακέτο διάσωσης τις επόμενες ημέρες, για να...
διασφαλίσει ότι θα είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της χώρας Γ. Σπαν. Σημείωσε επίσης ότι «έχει καθοριστική σημασία να αποτελέσει αυτό μια βάση για τα επόμενα χρόνια. Δεν μπορεί απλά να διαρκέσει
μερικούς μήνες. Η ανάπτυξη και οι ελκυστικές και αξιόπιστες συνθήκες για περισσότερες επενδύσεις πρέπει να είναι ο στόχος».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό για τη Γερμανία να συνεχίσει να συμμετέχει το ΔΝΤ και να συμφωνήσει με την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί. Από την έδρα της Κομισιόν τονίζεται ότι «οι πιστωτές έχουν έλθει σε συμφωνία διάσωσης 'επί της αρχής' με την Ελλάδα, και τώρα θα ακολουθήσει μια πολιτική αξιολόγηση», παραπέμποντας ουσιαστικά στο Eurogroup.
Χθες ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ζ. Κ. Γιούνκερ είχε επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκ. Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ.
Υπέρ της συμφωνίας τάχθηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι τονίζοντας ότι «το ισπανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει επί του πακέτου διάσωσης την επόμενη εβδομάδα. Το Λαϊκό Κόμμα (PP) που έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα ζητήσει από τα άλλα κόμματα να υπερψηφίσουν τη συμφωνία».
Keywords
Τυχαία Θέματα