Τo εθνικο συμβουλιο νεολαιας στο “european youth even 2016” στο στρασβουργο

13:51 29/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Από τις 19 έως και τις 22 Μαΐου 2016 αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δρίκο Αρμόδιο εκπροσώπησε την Ελληνική Νεολαία στο European Youth Event 2016 που πραγματοποιήθηκε...
στην πόλη του Στρασβούργου με τη συμμετοχή 7.000 νέων από όλη την Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων
πραγματοποιήθηκαν και πολλές δράσεις νεανικού χαρακτήρα σε όλη την πόλη. Η θεματολογία μεταξύ άλλων περιελάμβανε την προσφυγική κρίση, τη νεανική ανεργία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την καινοτομία, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, το περιβάλλον, την εργασία κ.α.
Η 15μελής αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν. παρέστη σε όλες τις εργασίες του διημέρου αποτυπώνοντας την ελληνική πραγματικότητα. Ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ A. Δρίκος Αρμόδιος στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο τονίσε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι νέοι στην Ελλάδα, παρά την υψηλή τους εκπαίδευση και τεχνογνωσία, δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην εργασία μέσα από τις υπάρχουσες πολιτικές. Τόσο οι γενικόλογες προσεγγίσεις σε μεγάλα δομικά ζητήματα δράσεων όσο και η οικονομική ασφυξία αποτελούν εμπόδιο για ένα μέλλον καλύτερο και ελπιδοφόρο. Επίσης ζήτησε άμεσες λύσεις και παρεμβάσεις από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίλυση του μεγάλου ζητήματος του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού.
Στο πλαίσιο της παραμονής της στο Στρασβούργο η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν. συναντήθηκε με την Πρόεδρο του European Youth Forum και Ευρωπαίους αξιωματούχους θέτοντας ζητήματα και προβληματισμούς για την ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα σε σχέση με τη νεολαία.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Aegean Airlines καθώς και την διοίκηση του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος για την ευγενική χορηγία των αεροπορικών εισιτηρίων της αποστολής.
Keywords
Τυχαία Θέματα