''το δντ αμφιβαλλει για τους δημοσιονομικους στοχους της ελλαδασ''...

«Το ΔNT αμφιβάλλει για τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας» τιτλοφορείται δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα τoυ Spiegel.
Με αφορμή ...
την πρόσφατη έκθεση του Ταμείου, το δημοσίευμα σημειώνει: «Το ΔΝΤ αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους που περιλαμβάνονται στο τελευταίο πακέτο βοήθειας
και ελπίζει σε ένα κούρεμα από τους Ευρωπαίους. Με αυτό τον τρόπο για άλλη μια φορά τίθεται υπό αμφισβήτηση η επόμενη δόση του δανείου».
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ακόμη πως δεν θα επιτευχθεί το πλεόνασμα του 1,5% του ΑΕΠ που είχε υποσχεθεί η Ελλάδα, καθώς «συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα στην είσπραξη των φόρων διότι η ελληνική οικονομία είναι αδύναμη και η πώληση κρατικών επιχειρήσεων δεν προχωράει».
Επισημαίνεται επίσης, πως «σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η τρόικα διέκοψε τις συνομιλίες της τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα ώστε να δώσει στην κυβέρνηση περισσότερο χρόνο για 'τεχνικά θέματα'», ενώ αναφερόμενο στην αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών μετά τις πρόσφατες προβλέψεις του ΔΝΤ, σημειώνοντας πως «διαβεβαίωσε ότι θα μειώσει τις κι άλλο τις δαπάνες. Συγκεκριμένα μέτρα δεν ανέφερε».
Καταλήγοντας, μεταφέρει τη θέση «πολλών οικονομολόγων και πολιτικών», που, όπως λέει, πιστεύουν πως η Ελλάδα παρά το μεγάλο πετυχημένο κούρεμα που έγινε, δεν θα καταφέρει να εξυπηρετήσει το χρέος της. Και επισημαίνει τις δυσκολίες που υπάρχουν προς αυτήν την κατεύθυνση: «Ένα νέο κούρεμα ή μια επιμήκυνση των προθεσμιών αποπληρωμής του δανείου δεν είναι καθόλου δημοφιλή μέτρα στις χώρες-πιστωτές».
Πηγή: Deutsche Welle
Keywords
Τυχαία Θέματα