Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα

12:17 3/3/2021 - Πηγή: Fimotro
Στο τραπέζι αυστηροποίηση των μέτρων από Πέμπτη μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα

Στην ενημέρωση που θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης θα ανακοινωθούν οι νέοι περιορισμοί που θα ισχύσουν άμεσα και πιθανώς ακόμη και από αύριο. Ενδεικτικό της κατάστασης που «υποχρεώνει» την κυβέρνηση να δράσει άμεσα, είναι ότι χθες μόνο στην Αττική ανακοινώθηκαν 1.159 νέα κρούσματα, ενώ οι κλίνες ΜΕΘ στην πρωτεύουσα μειώνονται δραματικά. Την ίδια ώρα οι διασωληνωμένοι φτάνουν τους 422.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις,

τα σενάρια όμως είναι πολλά, αντίστοιχα με τις προτάσεις των μελών της Επιτροπής. Κάποια ζητούν την εφαρμογή ενός αυστηρού οριζόντιου lockdown σε όλη τη χώρα, όπως αυτό πριν από ένα χρόνο στο πρώτο κύμα της πανδημίας, από αύριο κιόλας μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή για δύο περίπου εβδομάδες.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα υπάρξει ουσιαστική αποσυμπίεση και η διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων για να ανοίξουν οι πρώτες δραστηριότητες (κατ’ αρχάς το λιανεμπόριο) στις 16 Μαρτίου. Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που προτείνουν «εξυπνότερα και πιο στοχευμένα» μέτρα, που θα ενισχύσουν το ισχύον καθεστώς. Επί τάπητος έχουν τεθεί, μεταξύ άλλων, η χρονική επιστροφή της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 9 μ.μ. αντί της 6ης απογευματινής, καθώς και ο περιορισμός ή ακόμα και η απαγόρευση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, πλην ειδικών περιπτώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται και η αυστηροποίηση σε κάποιους από τους κωδικούς του sms στο 13033. Εν προκειμένω, στον κωδικό 6 που αφορά σωματική άσκηση και έξοδο με κατοικίδιο, μελετάται η απαγόρευση της χρήσης αυτοκινήτου για τη μετάβαση σε άλλες περιοχές. Επίσης, στον κωδικό 4, αναφορικά με την παροχή βοηθείας σε άτομα που έχουν ανάγκη, προτείνεται, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, να γίνονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, όταν αυτό ανοίξει, το sms των καταναλωτών εξετάζεται να αποστέλλεται σε ένα νέο αριθμό, το 13032, και η διάρκειά του να είναι τρεις ώρες μάξιμουμ, χωρίς να επιτρέπεται να στείλει ο ίδιος άνθρωπος και δεύτερο μήνυμα.

Σχετικά με την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υπάρχει η σκέψη το Σισμανόγλειο (ακούγεται και το Ερρίκος Ντυνάν) να μετατραπεί σε νοσοκομείο αναφοράς και να υποδέχεται αποκλειστικά ασθενείς με κορωνοϊό, με ελαφριά συμπτώματα. Όσοι νοσηλεύονται ήδη σε αυτό το νοσοκομείο και δεν σχετίζονται με περιστατικό κορωνοϊού, θα μεταφέρονται στο ΝΙΜΤΣ και σε ιδιωτικές κλινικές, που έχουν διαθέσει περίπου 120 κλίνες ΜΕΘ στο κράτος.

The post Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα