Το απογευμα η δευτερολογια του βενιζελου

14:23 2/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Με τις τοποθετήσεις συνέδρων συνεχίζεται το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το συνέδριο του ΠαΣοΚ. Για τις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η δευτερολογία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος...
ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου απηύθυνε κάλεσμα στη ΔΗΜΑΡ για κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Κατά
την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, εκείνο που κυριάρχησε στις ομιλίες των συνέδρων ήταν το θέμα της συμμετοχής του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση. Στην συνεδρίαση του Σαββάτου, και με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων, έχει προαναγγελθεί από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο και τον Χάρη Τσιόκα ότι θα τεθεί σε ψηφοφορία το ζήτημα της παραμονής ή της αποχώρησης του ΠαΣοΚ από την κυβέρνηση.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, την Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ απηύθυνε νέα πρόταση προς την ΔΗΜΑΡ για την συγκρότηση της «μεγάλης πλειοψηφικής κεντροαριστεράς με κοινή κάθοδο στις εκλογές».

«Το ΠαΣοΚ πιστεύει στη συγκρότηση της μεγάλης κεντροαριστεράς. Προτείνουμε συστράτευση με κοινή κάθοδο στις εκλογές» είπε, σημειώνοντας «Με εκπλήσσει που στη ΔΗΜΑΡ θεωρούν ευκολότερη την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ από τον πολιτικό και αξιακό διάλογο με το ΠαΣοΚ».

Ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε από αυτή τη συμμαχία τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και απηύθυνε πρόσκληση στους ψηφοφόρους του.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για αυτούς που απουσιάζουν, λέγοντας ότι «ηχηρή είναι η παρουσία όλων σας εδώ» και όχι οι απουσίες, ενώ για αυτούς που κάνουν «πλάγια βήματα εξόδου από το ΠαΣοΚ» είπε ότι κρίνονται από την κοινωνία.

Τέλος, άφησε αιχμές και κατά του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας ότι οι καταστάσεις απαιτούσαν μεγαλύτερη τόλμη και ευρείες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, πριν αυτές επιβληθούν με το μνημόνιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα