''το 35ωρο φταιει για την ανεργια''...

Το... δάκτυλο κούνησε στη γαλλική κυβέρνηση ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως, η εμμονή των Παρισίων στο 35ωρο,...
είναι μία ανοησία, αφού αυτή συνέβαλε στην αύξηση του ποσοστού της ανεργίας που έχει ήδη φθάσει στη Γαλλία το 10%.

Ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ προέβη σε αυτές τις διόλου κολακευτικές δηλώσεις για την σοσιαλιστική κυβέρνηση των Παρισίων λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,σύμφωνα με τις προβλέψεις του οποίου,
το Λονδίνο θα κλέψει τον τίτλο από το Παρίσι της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη, το 2015.

Η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail" άδραξε την ευκαιρία για να φρεσκάρει τη μνήμη των αναγνωστών υπενθυμίζοντάς τους πως, ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει επιτεθεί κι άλλη φορά στον Γάλλο πρόεδρο.

Λίγους μήνες αφότου ανέλαβε την προεδρία της Γαλλίας, το 2012, ο Φρανσουά Ολάντ, η κυβέρνηση των Παρισίων ανακοίνωσε στους Γάλλους πολίτες ότι προτίθεται να επιβάλει φόρο - μαμούθ 75% για τα ανώτατα εισοδήματα.

Τότε, ο Ντέιβιντ Κάμερον έσπευσε να δηλώσει ότι θα... στρώσει στην πατρίδα του το κόκκινο... χαλί στους Γάλλους που θα γίνουν... φοροφυγάδες.

"Δεν είναι ωραίο να κουνάμε το δάκτυλο σε μία άλλη χώρα της Ευρώπης. Ωστόσο, η εμμονή της Γαλλίας στο 35ωρο, οδήγησε στο υψηλό ποσοστό της ανεργίας... ", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Βρετανός πρωθυπουργός, φέρνοντας και τότε σε δύσκολη θέση το Παρίσι.

Σήμερα, το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία δεν ξεπερνά το 6,2%. Μέχρι στιγμής, πάντως , το Παρίσι τηρεί σιγή ιχθύος επιλέγοντας να μην σχολιάζει τις πικρόχολες δηλώσεις του Κάμερον.
Keywords
Τυχαία Θέματα