Το 30%της κυβερνησης ιδιωτικοποιειται!!!

11:12 12/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Του Κάπα Σαρδάμ
Mετά την επιψήφιση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», ο πρωθυπουργός πάει για «μικρή κυβέρνηση»! Aποφάσισε να εκχωρήσει στον ιδιωτικό τομέα το 30% του υπουργικού συμβουλίου, που...
σήμερα αριθμεί 46 νοματαίους και μεγαλοκοπέλες-υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς. Αριθμός πρωτοφανής για μια χώρα μόλις 11 εκατομμυρίων και μάλιστα χρεοκοπημένη. Επειδή πρόκειται –αποδεδειγμένα– για το πλέον υπερτροφικό, αντιπαραγωγικό και πλαδαρό όργανο της κυβερνητικής διοίκησης σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ
(Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), και στελεχώνεται από προσωπικό με ιδιαίτερα χαμηλής ποιότητας λόγο και στη Βουλή και στα κανάλια, ο Αντώνης Σαμαράς προωθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ιδιωτικοποίηση του κυβερνητικού σχήματος, μήπως και υπάρξει βελτίωση. Το «Ξεκάρφωμα» παρουσιάζει τα 5 άρθρα της Πράξης:
Άρθρο 1: Με προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού καλούνται ελληνικές εταιρείες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού αλλά και πολυεθνικές επιχειρήσεις να καταθέσουν την προσφορά τους στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Ακίνητης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).
Άρθρο 2: Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Άρθρο 3: Η ανάδοχος εταιρεία ή ο συνεργατικός φορέας οφείλει να υποβάλει φάκελο με την οικονομική και τεχνική πρόταση για ανάληψη οριζόντιας και καθετοποιημένης δομής των υπουργείων στην πρωτεύουσα και στις 13 περιφέρειες της χώρας, με πρότζεκτ υλοποίησης έργου και χρονικό όριο εφαρμογής.
Άρθρο 4: Το κέρδος από την πώληση του προαναφερόμενου ποσοστού θα πηγαίνει κατά 90% στον ανάδοχο και το υπόλοιπο 10% στο νεοϊδρυθέν ταμείο υπό τη διακριτική ονομασία ΤΑΜΟΛΑΝΥΠ (Ταμείο Ολικώς Ανικάνων Υπουργών), κάτι που άλλωστε συνιστά μνημονιακή υποχρέωση.
Άρθρο 5: Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου στον οίκο δημοπρασιών του Λονδίνου Sotheby’ s. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη έχουν ενδιαφερθεί να υποβάλουν προσφορά μεγαθήρια όπως η IBM, η Apple, η Siemens, η ΜΒW, ακόμη και το ΔΝΤ. Υπουργός που έχει ξεχωρίσει για την παροιμιώδη ανικανότητά του σχολίασε, ζητώντας ευλόγως να κρατηθεί η ανωνυμία του: «Καλύτερα έτσι, παρά να κρυβόμαστε…».
(Από τη χιουμοριστική σελίδα
«Ξεκάρφωμα» στο Καρφί, 12-7-14)
Keywords
Τυχαία Θέματα