Το 2014 δε θα ειναι ετος αναπτυξης για την ιταλια...

Απαισιόδοξος για το μέλλον της ιταλικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας εμπορικών επιχειρήσεων (Confcommercio) Κάρλο Σαγκάλι, εκτιμώντας πως η ανάκαμψη δεν θα έρθει την επόμενη χρονιά...
«Το 2014 δεν πρόκειται να είναι το έτος της ουσιαστικής οικονομικής ανάκαμψης την οποία προσμένουμε όλοι», εκτίμησε ο Σαγκάλι μιλώντας σε ημερίδα της Confcommercio.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ιταλικής εμπορικής ένωσης, πρέπει να γίνουν ριζικές τροποποιήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 ώστε να μειωθεί η φορολογική πίεση και να περισταλούν οι δαπάνες του δημοσίου.
Ο
επικεφαλής της Confcommercio τόνισε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου κινδυνεύουν να κλείσουν 43.000 εμπορικές επιχειρήσεις και να βρεθούν στον δρόμο τουλάχιστον 79.000 άνθρωποι».
Αντιθέτως, αισιόδοξος δηλώνει ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι. «Μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης η οικονομική κατάσταση της χώρας δείχνει να σταθεροποιείται και υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες οδεύουμε σταδιακά προς την οικονομική ανάκαμψη», ανέφερε ο ιταλός ΥΠΟΙΚ σε εκδήλωση της οικονομικής αστυνομίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα