Την... ερτ προτιμησε ο κατρουγκαλος για να μας πεισει οτι δεν θα μειωθουν οι συνταξεισ!

23:47 4/1/2016 - Πηγή: Fimotro
ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ... ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ!
Την κρατική τηλεόραση προτίμησε σήμερα ο Κατρούγκαλος για να μας πείσει ότι το Ασφαλιστικό δεν πρόκειται να αγγίξει τις συντάξεις! Ο...
Γ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι οι δύο βασικές καινοτομίες της μεταρρύθμισης, θα είναι πρώτον ότι θα υπάρχουν ενιαίοι κανόνες για όλους και δεύτερον ότι καθιερώνεται η εθνική σύνταξη που δεν χρηματοδοτείται από τις εισφορές, αλλά από τη φορολογία.
Ο υπουργός δήλωσε ότι «θέλουμε να εφαρμόσουμε το νέο σύστημα από 1/1/2017», ότι «όλα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς» και τόνισε
πως «καμία πρότασή μας δεν έχει φάει πόρτα», ξεκαθαρίζοντας όμως πως οι διαπραγματεύσεις είναι μπροστά αφού δεν έχει εγκριθεί και καμία πρόταση.
«Η πρόταση μας είναι μια πρόταση ισονομίας και όλοι οι Έλληνες θα καταβάλλουν εισφορές ανάλογα με το εισόδημα τους» δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και ανέφερε πως «το κράτος εγγυάται τις συντάξεις που καταβάλλονται αυτή τη στιγμή στο ύψος που είναι» ενώ έκανε λόγο για πλήρως κοστολογημένες προτάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι δεν θα υπάρχουν άλλες μειώσεις στις συντάξεις, ανέφερε ότι «οι θεσμοί δεν έχουν ενιαία στάση» σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό της χώρας μας λέγοντας πως «Οι Ευρωπαίοι είναι λίγο διαφορετικοί από το ΔΝΤ».
Σ.Σ. Fimotro : Γελάσαμε και σήμερα. Ο Α. Τσίπρας παρακολούθησε την συνέντευξη του Κατρούγκαλου;
Keywords
Τυχαία Θέματα